3 Kasım 2008 Pazartesi

AYVA TATLISI

Ne zamandan beri yapmayı düşünüp de yapamadığım bir tatlı ayva tatlısı. Yapıp da tadına baktıktan sonra neden daha önce yapmamışım diye düşündüm. Hem kolay, hem hafif bir tatlı. Denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim.
AYVA TATLISI:
Ayvalar yıkanır ve ikiye bölünür. Soyulup çekirdekleri çıkarılır. Çekirdekleri atılmaz çünkü ayva tatlısına rengini onlar verecek. Bir tencereye dizilir. Çekirdekler ayvaların üzerine konur. Her ayvanın üzerine birer çorba kaşığı toz şeker serpilir.Yarım su bardağı su konur. Kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte ayvalar yumuşuyıp renk değiştirene kadar pişirilir. Dilerseniz pişirmeden karanfil de koyabiliriniz. Ben de olmadığı için koyamadım. Ama bir daha mutlaka koyacağım. Soğuyunca cevizle süsleyip servis yaptım. Kaymak veya kaymaklı dondurma da çok iyi olurdu ama evdeki ve eldeki malzemelerle ancak bu kadar oldu. Afiyet olsun.

4 yorum:

şeker pasta dedi ki...

Nilüferciğim ziyaretin için çok teşekkür ederim. Allah hepimizin evlatlarını bize bağışlaşın.
Sevgiler.

DENİZSEFASI dedi ki...

harika olmuş canım ellerine sağlık
sevgiler...

akasyakokusu dedi ki...

canım valla yalandım..önce bi günaydın diyim hele.
ellerine sağlık valla nasılda parlamış öyle..
içine ne istersen konuyor bu tatlını.
bende dört tane aynı boyda ayırdımdı yapayım diye dün akşam üçünü yedik..:))) dilimin rahat oturması için alttan minik bir düzlük kesiyorum ben.
olmadı olmadı canım çekti.
gidiyorum işte.

made in funda dedi ki...

ben de çokseviyorum gerçekten.ellerine sağlık canım..