31 Ekim 2008 Cuma

HUMUS

Humus, Güneydoğu mutfağının en sevdiğim mezelerinden biridir. Koca bir tabağı tek başıma yiyebilirim :)) Aslında haşlanmış nohutla yapılan bu mezeyi ben nohut unuyla yaptım. Bu şekilde daha pratik oldu. Nohut ununu buradaki (Trabzon) marketlerde bulamadım. Ben Adana'dan almıştım. Tarifim göz kararı.
MALZEMELER:
Nohut unu (nohut unu yoksa haşlanıp kabukları soyulmuş nohut ezilecek)
Sarımsak, tahin, limon suyu, kimyon, tuz sıcak su ile kıvam alıncaya kadar açılır. Çok sulu ya da çok katı olmamalı. Servis tabağına alınıp üzeri zeytinyağı, kırmızı biber, sumak ve maydonozla süslenir. Afiyet olsun.

8 yorum:

antepası dedi ki...

Humusu bende çok severim.Ama hiç evde yapmamıştım.Eline sağlık.Nefis görünüyor.

Esin... dedi ki...

Nilüfercim bende de var o humus tozundan. Antakyadan almıştım. Böyle güzel olur mu dersin yaparsam. Ellerine sağlık. Sevgiler...

cahide dedi ki...

harika olmuş canım ellerin dert görmesin bende bayılırım humusa

defneylebirlikte dedi ki...

ben de bayılırım hem de çooook.eline sağlık.tanıdık bir lezzet,nohut unuylada da epeyce kolay olmuştur.ellerine sağlık canım...

akasyakokusu dedi ki...

canım humusu bende çok seviyorum..bayramda bile fazlaca yaptım..
ama nohut ununu duydumda hiç kullanmadım..ellerine sağlık nede cezbedici olmuş..

HÜLYA dedi ki...

ben hiç humus yemedim ama içindeki malzemelerden leziz bir yemek olduğu belli ellerine sağlık nilüfercim..

sevgiler tatlı görüşmek üzere

DENİZSEFASI dedi ki...

nilüferciğim ellerine sağlık.
bizde de bayram soflarının olmazsa olmazlarındandır.
sevgiler...

sarımutfak dedi ki...

slm
humusu hep hazır yedim hiç evde yapmadım denemek lazım ellerine sağlık nefis olmuş
sevgiler