Humus, Güneydoğu mutfağının en sevdiğim mezelerinden biridir. Koca bir tabağı tek başıma yiyebilirim :)) Aslında haşlanmış nohutla yapılan bu mezeyi ben nohut unuyla yaptım. Bu şekilde daha pratik oldu. Nohut ununu buradaki (Trabzon) marketlerde bulamadım. Ben Adana'dan almıştım. Tarifim göz kararı.
MALZEMELER:
Nohut unu (nohut unu yoksa haşlanıp kabukları soyulmuş nohut ezilecek)
Sarımsak, tahin, limon suyu, kimyon, tuz sıcak su ile kıvam alıncaya kadar açılır. Çok sulu ya da çok katı olmamalı. Servis tabağına alınıp üzeri zeytinyağı, kırmızı biber, sumak ve maydonozla süslenir. Afiyet olsun.
8 yorum:
Humusu bende çok severim.Ama hiç evde yapmamıştım.Eline sağlık.Nefis görünüyor.
Nilüfercim bende de var o humus tozundan. Antakyadan almıştım. Böyle güzel olur mu dersin yaparsam. Ellerine sağlık. Sevgiler...
harika olmuş canım ellerin dert görmesin bende bayılırım humusa
ben de bayılırım hem de çooook.eline sağlık.tanıdık bir lezzet,nohut unuylada da epeyce kolay olmuştur.ellerine sağlık canım...
canım humusu bende çok seviyorum..bayramda bile fazlaca yaptım..
ama nohut ununu duydumda hiç kullanmadım..ellerine sağlık nede cezbedici olmuş..
ben hiç humus yemedim ama içindeki malzemelerden leziz bir yemek olduğu belli ellerine sağlık nilüfercim..
sevgiler tatlı görüşmek üzere
nilüferciğim ellerine sağlık.
bizde de bayram soflarının olmazsa olmazlarındandır.
sevgiler...
slm
humusu hep hazır yedim hiç evde yapmadım denemek lazım ellerine sağlık nefis olmuş
sevgiler
Yorum Gönder