18 Haziran 2008 Çarşamba

AÇMA


Karneleri dağıttık. Okullar öğrencilere tatil oldu. Biz öğretmenler seminere gidiyoruz. Bizim tatilimiz 1 Temmuz'da başlayacak inşallah. Yaz tatilinde kısa bir ara vereceğim. Malum tatil zamanı. Biraz dinlenmek gerek di mi ama. Ama şimdilik buralardayım. Gerçi pek açamıyorum pc'yi ama. Çünkü evde yokum. Kayınvalidemlerdeyiz. Yaz gelince evde duramıyorum. Ruhum daralıyor. Öyle olunca da Maçka'ya gidiyoruz. Kamelyada oturup kahvemizi, çayımızı içiyoruz. Size çok sık uğrayamıyorum, onun için kusura bakmayın arkadaşlar. Arada bir uğrar gönlünüzü alırım.
Bu sıralar kilo aldığım için hamur işi, poğaça falan yapmamaya çalışıyorum ama olmuyor. Dayanamayıp yine de yapıyorum. Açmayı çok severim. Herkesin kendine göre bir poğaça ya da açma tarifi vardır. İşte bu da benim tarifim. Tarifimi PDÇS 25 http://buramburam.blogspot.com Hülya'ya gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşım.
MALZEMELER:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 küçük paket yaş maya (kuru maya da olabilir)
  • 2 yumurta (Akları içine, sarıları üzerine)
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İÇİNE KOYMAK İÇİN: Biraz margarin

ÜZERİNE: Susam, çörekotu veya haşhaş

YAPILIŞI:

Mayayı ılık şekerli suda eritelim. Süt, sıvıyağ,yumurta akları, tuz ve unu ekleyerek gevşek bir hamur yapalım. Ilık bir yerde mayalanana kadar dinlendirelim.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde açalım. İçlerine çay kaşığı ile bir parça margarin koyup saralım. Burarak şekil verip hamurun iki ucunu birleştirelim. Yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Yumurta sarısı sürüp susam, çörekotu veya haşhaş serpelim.

Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede üstü kızarana kadar pişirelim. AFİYET OLSUN.

9 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

Iyi bir tatili hak etmissin canim,kolay degil yaptigin meslek ama ögrencilerinin basarisini görünce bir ögretmen olarak gurur duyuorsundur hem kendinle hem onlarla.
Acmalar nar gibi kizarmis mis gibi yumusacik olmuslardir eline saglik

CAHİDE dedi ki...

Açma nefis olmuş canım ellerine sağlık.tatilinde hayırlı olsun.kilolara gelince hiç o konuya girmeyelim.10 kg. fazlalık canımı çok sıkıyor ama doktorların söylediği ideal kiloyada gelmek çok zor.neyse Allah sağlık sıhhat versin gerisi boş.Allaha emanet ol canım.sevgiler

HÜLYA dedi ki...

tarifin yayında canım.. Ellerine sağlık. Etkinlik ayın 22 sine kadar sürüyor bu süre zarfında istediğin kadar tarif gönderebilirsin. Sevgilerimi ve teşekkürlerimi bırakıyorum.Kabul buyur olurmu. Sevgiyle kal.

Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsin.
Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen yeterli olacaktır.

made in funda dedi ki...

canım yaaa süper.mmmm nefissss ellerine sağlık canım.harikasın...

akasyakokusu dedi ki...

CANIM NAR GİBİDE KIZARMIŞ.
KIZ BUNA NE DER.VAAAVVV CANIM ÇEKTİ DENİR.
ELLERİNE SAĞLIK ELİ ÖPÜLESİ ÖĞRETMENİM SANA İYİ TATİLLER..

Adsız dedi ki...

arkadaşım bayılırım açmaya.ellerine sağlık nede güzel kabarmış.gel beni ye diyor sanki:)) bi tanesini aldım napim dayanamadım.sevgiyle kal bana da beklerim. yalnizkralice.blogspot.com

elay dedi ki...

s.a.
hayırlı geceler arkadaşım.şimdiden cuman mübarek olsun.a.e.o.kal sağlıcakla

antepası dedi ki...

Açmalar muhteşem hazır gibi.Pofuduk pofuduk.En azından şu üstteki tabağı alayım:)))

sevgipinari01 dedi ki...

Hayırlı geceler hemşerim.Ellerine sağlık açmalar muhteşem görünüyor.Şimdiden Pazar gününüzün güzel geçmesi dileğiyle sevgi ve selamlar!