29 Nisan 2009 Çarşamba

MERCİMEK KÖFTESİ ve BLOĞUM

Bloğumdaki sorunu hala çözemedim. Giriş yap kısmına tıklıyorum ama bir türlü giriş yapamıyorum. Bloglistem hep aynı şeyleri gösteriyor ve bu durum canımı çok sıkıyor. Google'dan blogspot yazıp girebiliyorum bloğumun kumanda paneline. Offf yaaaaa ne yapacağımı bilmiyorum iyice hevesim kaçtı. Kapatmayı bile düşünüyorum bloğu bakalım hayırlısı.
Ne alaka diyeceksiniz ama bu konunun üstene size mercimek köftesi tarifi veriyorum. Gerçi herkesin bir mercimek köftesi tarifi vardır. Yaparsanız şimdiden afiyet olsun.

MALZEMELER:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
5 su bardağı su
1 orta boy soğan
Sıvıyağ
1 kaşık salça
Kimyon, karabiber, kırmızı pul biber
Tuz
Maydonoz ve yeşil soğan

YAPILIŞI:
Mercimeği ayıklayıp yıkayalım. Bir tencereye koyarak üzerine su ekleyip mercimekleri iyice pişirelim. Pişen mercimeğin altını kapatıp bulguru ekleyip karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dakika dinlendirelim.
Bu arada kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda iyice kavuralım. Salçayı ve baharatları da ekleyip altını söndürelim. Biraz soğuyunca mercimeğe ekleyip yoğuralım. Tuzunu kontrol edelim. Maydonoz ve yeşil soğanı ekleyip şekil verelim.

10 yorum:

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

canım benim geçmişler olsun bende anlamam ki yardım edeyim .ama lütfen sorun ne ise hallolur bizi bırakma.mercimek köfte missssssss görünüyor sevgiler

made in funda dedi ki...

CANIM BENCE SORUN BLOĞUNDAKİ SAAT VE OĞLUNUN RESİMLERİ OLMALI.ESKİDEN BENİM DE BLOĞUMDA SAAT KOYDUĞUMDA ÇEŞİTLİ SORUNLAR OLUŞMUŞTU.BEN DE KALDIRDIM VE SORUN KAYBOLDU.BENCE DENEMEKTE FAYDA VAR.SONUÇTA JAVALI KODLAR BLOGLARI MAHVEDİYOR BUNU ÖĞRENMİŞ OLDUM ACI BİR TECRÜBEYLE.MERCİMEK KÖFTESİNE ASLA HAYIR DİYEMEM.HEMEN ALDIM BİR KAÇ TANE.ELLERİNE SAĞLIK....

beyaz mendil dedi ki...

Mercimek köftesine asla hayır diyemem.Ellerine sağlık hayatım.Sevgilerimle

lemanice dedi ki...

inşallah halledersin sorunu.kapatmayı falan düşünme lütfen birisi çıkar anlayan arkadaşlardan mutlaka,mercimek köftesi mmmm bayılırım ellerine sağlık.sevgiler canım arkadaşım.

elifinmutfagi dedi ki...

nilüferciğim,
ziyeretin için teşekkürler..
blogundaki soruna gelince,yakın zamanda şablonunu değiştirdiysen ondan kaynaklanabilir.
birde fundanın da dediği gibi bazı gadgetler blogu lumsuz etkiliyor.blog listeni bir kaldırıp yeniden yükle,saat vb gibi ıvır zıvırlarıda kaldır bakalım ne oluyor..
umarım halledersin...
kolay gelsin..

HUYSUZBALIK dedi ki...

Of of of mercimek köftelerine de bak. Nefis görünüyorlar Nilüfercim eline sağlık. Bugün aynı şey benim bloğuma da oldu çok fazla eklenti yapmamak lazım sanırım ondan oluyor. Sakın pes edip de bizleri bırakma. Sevgiler...

akasyakokusu dedi ki...

Meraba canım..Hala hallolmadımı sorunların..Yeni bir şablon daha değiş bakalım..Birde fazla kodları kaldır bak arkadaşlarda aynı şeyi yazmışlar..O kodlar hem yavaşlatıyor sayfayı hemde anında küçük bir pencere gelip virüs gibi yani başka yere gidiyor..
köfteyi çok severim helde bol limon marul varmı..
hemen geliyorum oraya..

akasyakokusu dedi ki...

Canım hoşgeldin..Bende tam kalkıyordum hemen sana bakayım dedim..Avatarını yenilemişsin galiba kim diye bakınca tamam dedim bizim Nilüfer..Eeee ben bu kayda dün yazdımdı hatta fazla kodları kaldır ondandır dedimdi.Almadımı acaba yorumumu.
Neyse önemli değil canım benim anneanneciğin nurlar içinde yatsın mekanı cennet olsun...Hemen bir Fatiha okuyorum ona..
ebegümecini bizde böreğe koyarız kavururuz..ısırgan az acımsı gibi ama ebegümecini daha çok seviyorum ben..mayhoş ne güzel..hadi hadi yalandık gece vakti vallahi...yatalım en iyisi öptüm iyi uykular:))))

HUYSUZBALIK dedi ki...

Nilüfercim hala düzelmedi mi blogun? Yeni yazılarını bekliyorum. Sevgiler...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok güzel olmuş.Ellerine sağlık.Çok severim.Sevgi ile kalın....