
MALZEMELER:
1 su bardağı su
100 gram margarin veya tereyağ (ben margarin kullandım)
1,5 su bardağı un
4 yumurta (oda sıcaklığında olacak)
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
KREMASI İÇİN:
500 ml süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
50 gram tereyağ
ÜZERİNE:
1 paket çikolata sosu
1,5 su bardağı süt
Çekilmiş Antep fıstığı
YAPILIŞI:
İlk önce küçük bir tencereye su ve margarini, tuz ve şekeri ekleyelim. Orta ateşte margarin eriyene kadar arada karıştırarak suyu kaynatalım. Kaynayınca içine unu azar azar ekleyip karıştıralım. Hamuru 3-4 dakika pişirip ayrı bir kaba alıp soğumasını bekleyelim.
Hamur soğuduktan sonra 4 yumurtayı tek tek ekleyerek elimizle ya da mikserle iyice karıştıralım.
Hamuru sıkma torbası ile ya da tatlı kaşığı ile yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirelim. Pişirme sırasında ve piştikten 40 dakika sonrasına kadar fırının kapağını açmamamız gerekiyor. Yoksa hamurlar sönebilir.
Krema malzemelerini -yağ hariç - bir tencereye koyup iyice karıştıralım. Orta ateşte karıştırarak pişirelim. Kaynayınca altını kısıp yağı ekleyip karıştırarak yağın erimesini sağlayalım. Ocağı söndürüp kremayı soğutalım.
Profiteroller ve krema soğuyunca ister krema torbasıyla profiterollerin altını delerek kremayı koyabiliriz. İstersek profiterolleri kesip tatlı kaşığı yardımıyla içine bolca krema dolduralım.
Çikolata sosunu 1,5 su bardağı sütle pişirip soğutalım. Profiterolleri servis yapacağımız zaman üzerlerine çikolata sosu döküp çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun...
13 yorum:
Bizim evde vazgeçilmeyen tek tatlı.Güzel olmuş,ellerinize sağlık.Sevgiler
hariika bir görüntü.mutlaka tadıda süperdir.ellerine sağlık.
ellerine sağlık nefis görünüyorlar.sevgiler
GERÇEKTEN MÜTHİŞ GÖRÜNÜYOR CANIM.ELLERİNE SAĞLIK.
HIMMM..TAMDA ÇAY ZAMANI..GEZİYORUM..
GÖZÜM GÖNLÜM BAYRAM ETTİ.
ELİNE SAĞLIK CANIM..
mmmmmmmm benim büyük oğlum bayılır bende severim ama hiç yapmadım evde bi ara denicem yağlı kağıt almam lazım önce.eline sağlık
ooo demek yaptın harika görünüyor ellerine sağlık:)
İlk denediğim ve elime yüzüme bulaştırdığım tariftir kendisi. Mutfak günlerce yumurta kokmuştu. Yeniden denemeye cesaret etsem mi acaba? Ellerine sağlık. Sevgiler...
Ellerine sağlık. Ben de sık yaparım. Ev halkı çok sever. Seninkilerde büyük olmuş. İçi dolu dolu , muhteşem bir lezzet.
Sevgiler, görüşürüz...
İlk denediğim ve annemin mutfağını günlerce yumurta kokuttuğum tarif bu profiterol :) O gün bu gündür denemedim. Acaba zamanı geldi mi artık. Sevgiler. Oğluşunu öp benim için hemşehrim. Sevgiler...
Merhaba.blogunu yeni kesfettim.
Profitorol harika gorunuyor. Yapmasi cok zahmetli ama degiyor degilmi ugrasmaya:)
Bloguma beklerim, Hollandadan selamlar!!
Hayırlı geceler hemşehrim:)Görüşmeyeli iyisindir umarım.Profiterol nefis görünüyor,ellerine sağlık.Başarısızlıkla sonuçlanan bir kaç girişimden sonra uzun süredir yapmaya hiç yeltenmemiştim.Pişirme kurallarına uymadığımı anlamış oldum.Kısmet olursa denemek isterim tarifini.Allah'a emanet ol,sevgi ve selamlar.
Tarifimi denediginizi simdi gördüm keske haber verseydiniz sizi siyaret etmekte daha cabuk davranirdim neyse gecte olsa ellerinize saglik nefis ötesi görünüyor benimde tadi damagimda kaldi hatta bu aralar yine yapmayi düsünüyorum:)) yiyenlere afiyet olsun...
Sevgilerimi gönderiyorum...
Yorum Gönder