27 Kasım 2008 Perşembe

KIYMALI GÜZ FASULYESİ


Geçen gün markette alışveriş yaparken gördüm kendilerini. Aklıma çocukluğum geldi. Nasıl da severdim bu fasulyeyi. Annemin yaptığı çalı fasulyesini... Evde fasulye olmasına rağmen hiç düşünmeden yarım kilo aldım. Biz de çalı fasulyesi derler ama markette güz fasulyesi diye satılıyordu. İkisi de aynı değil mi inanın bilmiyorum.Tek bildiğim böyle ince uzun bir fasulyeydi çalı fasulyesi. Neyse artık nasıl pişirdiğime geleyim.
Yarım kilo fasulyenin kılçıklarını aldıktan sonra (bu çok önemli; çünkü kılçıklı fasulyeyi yiyemiyorum) boyuna kestim.Bol suda yıkadım.Tencerede kıymayı kendi suyunu çekene kadar pişirdim. Suyunu çektikten sonra bir baş kurusoğanı doğrayıp sıvıyağı ve salçayı da ekleyip kavurdum. 2 domatesi ve fasulyeleri ekleyip tuzunu attıktan sonra kısık ateşte fasulyeler sararıncaya kadar kavurdum. Biraz sıcak su ekleyip yemeği pişirdim.
Afiyet olsun...

4 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

Kiymali fasulye nefis görünüyor,yanina yogurt varsa tursu tam ziyafet olurdu benim icin,eline saglik canim

akasyakokusu dedi ki...

CANIM GÜNAYDIN..VALLA KILÇIKLI OLMASINDA ÇALI MALI TAŞDA OLSA SEVERİM FASULYEYİ.
BURDA AZ TOMBUL GİBİ VE KILÇIKLI.
HER KESİMDE KILÇIĞINI SIYIRMAK BENİ DELİ EDİYOR.
GEÇEN SENELERDE BOLU'DAYKEN EŞİM İSTANBULA GİDİP GELİRDİ ORDADA BU FASULYEYİ BÖRÜLCE SANMIŞ ALMIŞTI..
BÖRÜLCE DEĞİLDİ AMA FASULYENİN TADI ÇOK GÜZELDİ.
BEN TABAĞI ALAYIM EN İYİSİ ELİNE SAĞLIK CANIM.

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik canim. Hayirli cumalar diliyorum.

made in funda dedi ki...

nilüferciğim nefis olmuş canım yaaa.ellerine sağlık.güzel bir haftasonu dilerim..