
Kuru kayısıları akşamdan suya ıslayalım. Ertesi gün kayısıları iyice yıkayalım. Bu işlemi yaparken kayısıyı parçalamamaya dikkat edelim. Bir tencerede kayısı miktarına göre ve damak tadımıza uygun olarak şeker ve su kayup kaynatalım. Yıkadığımız kayısıları kaynayan şerbete ekleyelim. 10-15 dakika kayısılar parçalanmayacak şekilde pişirelim. Altını söndürüp kayısılarımızı soğutalım. Soğuyan kayısılarımızı hafifçe açıp arasına kaymak ve ceviz koyalım. İstenirse kaymaksız sadece cevizle de servis yapılabilir.
6 yorum:
çok guzel görünüyor
teşkkürler
çooook lezzetliler nilüferciğim.ellerine sağlık..
değişik ve hafif bir tatlı olmuş elelrine sağlık canım
ayrıca yarın ki öğretmenler gününüşimdiden kutluyorum canım iyiki varsınız
sevgiler
öğretmenim canım benim canım benim.sevgiliarkadaşım öğretmenler gününüz kutlu olsun hep mutlu ve sağlıklı kalın ki çocuklarımız cahil kalmasın...sevgilerimi gönderiyor ve öpüyorum
canım merhaba..elektriğimiz yoktu sabah beri anca gelebildim..
öğretmenler gününü kutluyorum..
canım merhaba..tarifi ekledim.ama uyduruk muyduruk beğenirsin belki.
öpüyorum sevgiler.
Yorum Gönder