2 Haziran 2008 Pazartesi

GÜLEN PASTA





Aslında bugün benim doğumgünümdü ama oğluşumun doğumgününü erken kutladık. Oğlum bir yıldır doğumgününü sınıfta kutlamak istiyordu. 10 Haziran'da olan doğumgününü erkene aldık. Tolgacığım bugün arkadaşlarıyla gönlünce kutladı doğumgününü. 4 yaşını doldurdu oğluşum. Allahım uzun ve sağlıklı ömür verir inşallah. Doğumgünü pastasını kendim yaptım. Tarifini http://sofraozlemi.blogspot.com dan almıştım. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Çilekli pasta olacaktı ama çilek bulamadığım için muzlu pasta oldu. Nasıl süsleyeyim diye düşünürken ortaya böyle gülen bir pasta çıktı.
Ben normal ölçüden fazla 1,5 ölçü yaptım. Tarifi aynen veriyorum.
MALZEMELER:
KEKİ İÇİN :
6 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 limonun suyu
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
İÇ KREMASI İÇİN:
2,5 su bardağı soğuk süt
1 paket çilekli kremole
2 tane muz
DIŞ KREMASI İÇİN:
2 paket krem şanti
1,5 bardak süt
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:
1 muz
Damla çikolata, pasta süsü, çekilmiş fındık
YAPILIŞI:
27 cm çapındaki tepsiye yağlı kağıt serip hazırlanır.
Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarıları ve akları ayrılır. Akları bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpılır. Şeker ilave edilir. Çırpmaya devam edilir. Yumurta sarıları eklenerek çırpılır. Elenmiş un, nişasta, kabartma tozu, vanilya, limon suyu ilave edilir. Mikserin en düşük devri ile az sürede karıştırılır. Tepsiye dökülür. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Piştikten sonra fırın kapatılıp kekin fırında soğuması sağlanır.
Kremole ve kremşanti ayrı ayrı hazırlanır.
Kek soğuduktan sonra ters çevrilir. Dikkatlice ikiye kesilir. Arasına kremole bolca sürülür. Muz dilimleri yerleştirilir. Kekin 2. parçası üzerine kapatılır. Krem şanti ile pastanın üzeri ve kenarları bıçak yardımıyla kaplanır. Üzeri muz, damla çikolata, pasta süsü ve çekilmiş fındıkla süslenir. Afiyet olsun.


5 yorum:

Adsız dedi ki...

ohh ohh ohh ilk ben tadına bakıyorum hee pastanın.teyzesi sabredememiş 10 haziranı bekleyememiş benim kız gibi.oda 30 haziranı bekleyemiycek gibi okul kapanmadan kutlayım diyor.
neyse teyzoşumu öpüyorum iyiki doğdu nice nice yıllar onun olsun.yoluda bahtıda açık olsun..
pastadan aldım bir dilim diğer arkadaşlarada kalsın dimi.
sevgiler.

Disalce dedi ki...

canım oğluşununda seninde doğum gününü kutlarım....büyümüşte arkadaşları ile kutlamak istemiş..bak yumurcağa...

öpüyorum canım seni..pastan harika olmuş...tam çocukların dilinden....

CAHİDE dedi ki...

merhaba canım,o dünya tatlısı ve yakışıklı oğlunun daha nice yaş günlerini kutlamasını dilerim.Allah vatana millete hayırlı evlat etsin inşaallah.Pastada nefis görünüyor.ellerine sağlık kardeşim.

DENİZSEFASI dedi ki...

ben de başlıkları okuyunca yakışıklının doğumgününü unuttum diye hayıflandım, öğrendim ki erkene almışsınız. sanada oğluna da nice mutlu seneler diliyorum, beraberce, sağlıklıca.

pasta da kurabiyeler de harika görünüyor, ellerine sağlık

sevgiler...

made in funda dedi ki...

bak sen kaçırmış mı funda teyzesi doğum gününü.hem sana hem oğluşuna nice mutlu sağlıklı yıllar dilerim tatlım.çok öptüm oğluşunu.pastan da harika olmuş.ellerine sağlık..