12 Şubat 2008 Salı

FIRIN PİRZOLA


Et yemeklerini çok severim ve zamanım oldukça yaparım. Adana'da yaptığım bir yemekti.Fotoğrafını çekmiştim ama yayınlamak bugüne kısmetmiş. 10-12 kişilik bir davet yemeği idi. Yemek davetlerinizde size belki bir fikir verir.
MALZEMELER:
3 kg pirzola(kemikli, dövülmüş)
7-8 tane orta boy patates
5-6 tane orta boy soğan
3 tane domates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
6-7 tane yeşil biber
Sıvıyağ, biber salçası
Tuz, karabiber, kekik
Yemek yapmaya başlamadan 3-4 saat önce sıvıyağ, salça,az tuz,karabiber ve kekiği karıştırdım. Geniş bir kabın içine pirzolaları ve bu karışımı ekleyip iyice karıştırdım. Üzerini kapatıp 3-4 saat dinlendirdim. Eti akşamdan hazırlayıp dinlendirirseniz daha iyi sonuç alırsınız. Bu şekilde etimiz hem daha yumuşak, hem de daha lezzetli oluyor.
Patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp hafif kızarttım. Soğanları yarım halka şekilde doğradım.
Fırın tepsisine etleri dizdim.Üzerlerine Patatesleri,soğanı, halka doğranmış domatesleri,yeşil biberleri, bezelyeyi ekledim. Tuz,karabiber attım. Sıcak suda salçayı ezip üzerine döktüm. 200 derecelik fırında etler pişinceye kadar beklettim. AFİYET OLSUN.

11 yorum:

. dedi ki...

Firin pirzolalari yaparda bensiz yersin askolsunnnnn:)
Canim iyiyim ama cok yogunum,disarda ve icerdeki isler yakami birakmiyor,gündüz disaardayim,gece ancak bir iki saat girebiliyorum.
SEVGILER BENDEN:)

Fulya dedi ki...

Arkadaşım enfes görünüyor yemeğin yiyenlere afiyet bal şeker olsun.Seninde eline sağlık.
Benim eve gelince misafirler mutfağı öyle görmediler ama biz misafirler geldiğinde hala şoktaydık.Ya kapak birden frlasaydı diye.Saçımızdan üstümüzden patatesler çıkıyor.Yaptığımız temizliğemi yanayım,sözümün dinlenmedğine mi?

Melek* dedi ki...

ellerine sağlık olsada yesek

Adsız dedi ki...

çok harika olmuş ellerine sağlık arkadaşım

sevgipinari01 dedi ki...

Hayırlı akşamlar hemşerim,yemeğin nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Tatilin iyi geçmiştir inşaAllah.Sağlıklı,mutlu kal,sevgiler...

akasyakokusu dedi ki...

nilüfercim gözümün kaldığı kadar var yani..bu ne görüntü adamı cezbediyor..ellerine sağlık o kalem tutan aman yemek yapan ellerine kurban olurum ben...

. dedi ki...

SEKARRRRRR.
SEVGILILER GÜNÜN KUTLU OLSUN.
IYI GECELER.

. dedi ki...

CANIM TESKKÜRLER TATLISIM:
GERCEKTEN DENEMENI ÖNERIYORUM COK GÜZEL BIR PASTA,VALLA SONRA BAGIMLILIK YAPIYOR INSANDA SÖYLIYEYIM.
IYI GECELER CANIM:

akasyakokusu dedi ki...

ayy nilüfercim birkaç sayfa açmıştım..sayfamı yenileyince seni gördüm canım kalp kalbe karşıymış..listeye bakarım genelde kime gittim kime gitmedim son iki-üç gün içinde uğramaya çalışırım canım..hatta dün gelecektim fırsatım olmadı peşpeşemisafirim geldi gitti..canım sevgi gününü kutlayacaktım geç olmadı dimi kabul et lütfenn...

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyorlar,ellerinize saglik.

. dedi ki...

TESEKKÜR EDERIM CANIMMM.COK SAGOL.ISTEDGIN KADAR HATTA HEPSINI AL:)))
IYI GECELER CANIM.
YORUMUN ICIN COOOOOK TESEKKKÜRLERRRRR.