17 Şubat 2008 Pazar

HAMSİ EKŞİLİSİ

Karadeniz'e özgü bir yemek ekşili hamsi.Gerçi çoğunlukla palamutla yapılır ve çok lezzetli olur.Ama eşim hamsiyle yaptı o da çok güzeldi. Eşim mutfağa pek girmez girince de böyle harikalar yaratır. Ben de yamaklık yaptım kendisine.
Yarım kilo hamsi temizlenir, yıkanır.
2 orta boy soğan, 2 orta boy patates soyulur.Halka halka doğranır. Fırın tepsisine önce soğanların bir kısmı, sonra patatesler dizilir. Üzerine hamsiler dizilir. 3-4 tane yeşil biber yıkanır temizlenir , hamsilerin üzerine kalan soğanlarla birlikte dizilir. Domates ve limon dilimleri dizilir. Maydonozla süslenir. Parça parça doğranmış tereyağı konur. Sıvıyağ gezdirilir. Tuz atılır.Yarım bardak su dökülür. 200 derecelik fırında pişirilir.Afiyet olsun.

7 yorum:

Güldenceninmutfagi dedi ki...

Yokkk yoook...anam senin bana kastin var belli:9
Bu gecenin bu saatinde birde ben buralarda hamsiye hasretken yap hamsileri cagir beni gel bak diye demiiiii:)))
alacagin olsun,canimi cektirdin hemde nasil.Afiyet olsun tatlim,eline saglik sekerrrr.
Benim icinde yeki biyerim siser falan,doktorlarda ugrasamam:)))
Iyi geceler canimcim.

Güldenceninmutfagi dedi ki...

Ayyyy öpüyoru seni bennnn...nasilda benim canim cekmesin diye mis gibi hamsiyi kötü oldu zaten diyosunnnn:)))
Cok sekersin vesellam.
Ama ben bilirim böyle güzel hamsi olurda bir tabak bile kalmamistir dururmu hic mutfakta.
Canim iyi geceler,tekrar afiyet olsun:)))

saniyesultan dedi ki...

ellerinize sağlık benimde eşim trabzonlu tanıştığımıza memnun oldum. saniyesultan@hotmail.com adresinden konuşabiliriz.

Fulya dedi ki...

Canım eline sağlık.Çok güzel görünüyor.

defneylebirlikte dedi ki...

canım kalp kalbe karşıymış.az önce geldim ama yorum kutun açılmadı sonra gelirim dediydim.yoruldum ama tatlı bir yorgunluk ldu.poğaçalarımı aldım geldim.çaya asla hayır demem bilirsin..

http://iclalcanakkale.blogcu.com/ dedi ki...

İyi akşamlar.Hamsiler harika tablo gibi ..ellerine sağlık.Herşey gönlünce olsun sevgiler...

akasyakokusu dedi ki...

nilüfercim günaydın canım..kaldımı kaldımı banada..ne güzel bir şölen tepsisi böyle uyyyy uyyy hamsini yerim ben...eşinede yamağınada eline sağlık diyim..
benimki bilahmacun içi hazırlıyo bide yumurta kırıyo mutfak nanay oluyo yumurta ve soğan kabuklarıda ocağın üstünde oluyo..niye çöpe atmıyorsun deyincede seni başka türlü nasıl kızdırcam diyo öylebi tantana oluyo işte:)))
neyse canım geçmişlerinizin ruhuna değsin kesenize bereket olsun canııım...aaammiiinn..