14 Ocak 2009 Çarşamba

EZOGELİN ÇORBASINA BUYURUN

Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak bir çorba, ezogelin çorbası. Bol limonlu ve acılı tercihimdir. Gerçi oğlumdan dolayı biberini sonradan tabağıma koyabiliyorum.

MALZEMELER:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı ince bulgur
2 soğan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
Sıvıyağ
Karabiber, tuz, bol nane
1,5 litre su (et suyu da olabilir)

YAPILIŞI:
Tencerede soğanları sıvıyağ ile kavuralım. Unu ekleyip pembeleşene kadar kavuralım. Suyu ekleyip karıştırarak kaynatalım.
Yıkadığımız mercimek, pirinç ve bulguru ekleyip ara sıra karıştırarak pişirelim. Salçayı sıcak suyla sulandırıp çorbaya ekleyelim. Çorbanın suyu çekerse sıcak su ekleyelim.Baharatlarını da ekleyelim. Pirinçler ve mercimekler pişene kadar kısık ateşte pişirelim. Kuru naneyi serpip karıştıralım.
AFİYET OLSUN...

5 yorum:

made in funda dedi ki...

ellerine sağlık.miss gibi..

CAHİDE dedi ki...

VE ŞİMDİ BEN SORUYORUM;"BİZ KAÇ KİŞİYİZ?"


Hatırlarsınız,boş bir sebep uğruna yapılan kampanyayı."bu günün ergenekoncuları "biz kaç kişiyiz?" demişlerdi.Şaşalı reklamlarla bir kaç yüz kişiyi etraflarına toplayabilmişlerdi.Şimdi sıra biz bilinçli ve duyarlı müslümanlarda,şimdi acizane ben ve benim gibi düşünenler hep beraber soruyoruz"BİZ KAÇ KİŞİYİZ?".Zulme karşı,masum insanların katledilişine karşı,şu acımasız soykırıma karşı duran kaç kişi varız görmek istiyorum.görmezden gelemeyiz,yokmuş gibi davranamayız,umarsız durduğumuz her anın bir hesabı olduğunu bilerek yaşamalıyız.
Burada başlattığımız bu kampanyaya katılan arkadaşların isimlerini linkleriyle beraber sayfamda yayınlıyacağım.
"Ben destek olsam,yahudi ve israil mallarını boykot etsem ne olur?" diye düşünmek kendimizi küçümsemektir.Karıncanın dediği gibi"tarafımız belli olsun"akmasakta damlarız....

NOT:blog durdurmak blogunuzu tamamen atıl hale getirmek değildir.Normal blog konularına (yemek,pasta,elişi v.s.)ara veripProtesto ettiğiniz konuyu gündemde tutmaktır.

Baharcicegi dedi ki...

sicacik mis gibi ictikce insanin icini isitan bol limonlu corban cok lezziz olmus ellerine saglik canim
hayirli cumlalar

HUYSUZBALIK dedi ki...

Hah bana yani çorba beceriksizine tarif çıktı sonunda :) Bi iyileşeyim deneyeceğim. Sevgiler Defnecim...

HUYSUZBALIK dedi ki...

Ay ben nasıl yaptım öyle bir hatayı. Nilüfercim özür dilerimmmm. Defnenin blogu ile aynı anda bakarken karıştırdım sanırım. Sevgiler...