20 Ekim 2008 Pazartesi

İZMİR KÖFTE

Bizim evde köfte ve patates çok sevilir. Çok sık olmasa da arada bir yapar oğlum Tolga'yı sevindiririm. Kızartma yapınca bir öğünlük oluyor. Bu defa fırınlayarak 2 öğünlük yaptım. Çalışınca her gün yemek yapmak çok zor oluyor napiiimmm:)) Yemek yapmayı seviyorum ama sürekli yapınca zorunlu gibi oluyor. Bu da beni çoooook sıkıyor bacılar.
Bu arada haftasonu Malatya'ya kuzenimin düğününe gidiyorum. Çok heyecanlıyım. Uzun zamandır görmüyordum teyzemleri ve kuzenlerimi. Biraz da buruk bir gidiş çünkü kuzenim Demet evleniyor. Yani kız veriyoruz. Napalım kızlar gelin olacak doğanın kanunu bu. Neyse Allah mesut etsin, Allah pişman etmesin diyerek yemeğimizin tarifine geçiyorum.
MALZEMELER:
Köfte İçin:
300-400 gram kıyma
1 küçük boy rendelenmiş soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 yumurta
Tuz, karabiber, kimyon
Malzemeler karıştırılıp yoğurulur. Köfte şekli verilir.
3-4 adet patates
4-5 adet yeşil biber
2 adet domates
Patatesler soyulup elma dilimi şeklinde doğranır. Yıkanıp suyu süzdürülür. Yağda hafifçe kızartılır. Fırın tepsisine alınır. Köfteler de hafifçe kızartılır. Tepsiye alınır. Domates ve yeşil biberle süslenir. Salçalı su yapılrak ymeğin üzerinde gezdirilir. Fırında pişirilir. Afiyet olsun.

5 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

Canım benim Demet'i tebrik ediyorum Allah c.c. bir ömür mutlu mesut etsin amin.
köfte nefis bende hazıra konsam..alsam kıyamam sanaaa..canımmm benim herşey için desteğin için tşk ederim..
az dolaşıyorum buraları..güzelliklerini görmeye gelirim yine..
öptüm kocaman..

antepası dedi ki...

Bende çok severim köfteyi.Birazdabol olsun diye bu şekilde yaparım.Aynen düşüncene katılıyorum.Bu sırada allah geln kızımızıda mutlu,mesut etsin.

Adsız dedi ki...

Canim blogumda senin icin bir ödülüm var!!!

made in funda dedi ki...

mis mis.ellerine sağlık canım.bu arada hayırlı olsun düğününüz.sevgiler..

Adsız dedi ki...

ya sitenizi yeni gördüm köftenizi çok beğendim ellerinize sağlık tarifi aynı sizinki gibi olan ancak ismi farklı bir köfteyi de ben yapmıştım hepinizi bloguma beklerim

boncuk19932811.blogcu.com