24 Mayıs 2008 Cumartesi

MAYDONOZLU KREP-KAYGANA

Haftasonları ailece yapılan kahvaltılar çok hoşuma gider. Genellikle hamur işi birşeyler yapmaya çalışırım. Bu hafta kahvaltıda maydonozlu krep yaptım. Trabzon'da buna kaygana diyorlar yanılmıyorsam. Peynir, bal, reçel ya da çikolatayla çok güzel gidiyor. Bilenler bilir ama bilmeyenler için tarifi vereyim.
Kayganayı mutfak şenliği düzenleyen http://mutfaktayimm.blogspot.com arkadaşıma gönderiyorum.
MALZEMELER:
2 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
Tuz
Maydonoz
Un
YAPILIŞI:
Yumurtaları çırpıp süt,su ve tuzu ekliyoruz. Unu yavaş yavaş ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Un miktarını belirtmedim çünkü her yapışında kıvamını kendime göre ayarlıyorum. Kek hamurundan biraz daha sulu olması gerekiyor. İnce kıyılmış maydonozu ekleyip bir kez daha karıştırıyoruz.
Çok az yağla yağlanmış ve ısıtılmış teflon tavaya kepçeyle 1-2 kepçe tavanın büyüklüğüne göre karışımdan koyup kenarlara yayıyoruz. Altı kızarınca diğer tarafını çevirip kızartıyoruz. Karışımı tavaya koymadan önce her seferinde tavayı yağlamamız gerekiyor.
NOT: İstenirse hamurun içine maydonozla birlikte yeşil soğan ve pırasa da konulabilir.
AFİYET OLSUN.

9 yorum:

elma şekeri dedi ki...

Ellerinize saglik nefis görünüyor.
Sevgilerimle....

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Nilüfercim katılımın için çok teşekkür ederim. Bu güzel görüntüyü hemen yayınlıyorum ellerine kollarına sağlık.

Sevgiler...

antepası dedi ki...

Maydanozlusunu hiç yememiştim .Denemem lazım çok güzel görünüyor.

Adsız dedi ki...

Etkinliğimize katıldığınız için çok teşekkür ederim.Harika tariflerinizle etkinliğimizi şenlendirdiniz.Etkinliğimiz yarın sona eriyor.Yarın akşama kadar tariflerinizi bekliyorum.Bir etkinlik biterken yeni bir etkinliğim başlıyor.Ye # 34 bulgur etkinliği.Etkinliklere sürekli benim ev sahibi olduğumu düşünmeyin sakın.Porselen demlik çay etkinliği ev sahibi olmam salata yarışmasında ki birinciliğimden dolayıydı.Yarışmanın ödülü etkinlikte evsahipliği yapmaktı.Bulgur etkinliği ise bir sene öncesinden 2008 mayıs ayında evsahipliği yapacağım belli olmuştu.Yani bir yıldır bulgur etkinliğini bekliyordum.Sizleri YE#34 BULGUR ETKİNLİĞİNE mutlaka bekliyorum.Bulgurla yaptığınız bir tarifi yayınlayıp,başlığına YE#34 BULGUR ETKİNLİĞİ yazıp,etkinliğin benim sitemde olduğunu belirtmeniz yeterli.İster bana yorum yazabilirsiniz,istersenizde ye34bulgur@hotmail.com adresine adınızı,bulunduğunuz şehri,tarifinizin adını,sitenizin adresini göndererek katılabilirsiniz(Lütfen yorumlarda da bunları belirtin).Pazartesi tarifleri yayınlamaya başlıyorum.26 mayıs son katılım demiştim.Önceki etkinlikten dolayı bu etkinliğimizi fazla tanıtamadım.Bu yüzden tarifleri yayınlamaya başladığımda da gönderebilirsiniz.Bir ricamda etkinlik banner ını eklerseniz sevinirim(ekleyenlere çok teşekkür ederim).Böylelikle etkinliğimizden daha fazla arkadaşın haberi olur.Pazartesi görüşmek dileğiyle.Hepinizi bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Ziyaretiniz için teşekkürler.Merakla tarifinizi bekliyorum....

akasyakokusu dedi ki...

nİLÜFERCİM MERHABA CANIM..KREP NEFİS DÜRÜP DÜRÜP YİYEYİM BARİ.ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
BU ARADA ADANA'LI ARKADAŞLARI AYIRMIŞSIN..GÖRÜNCE;
AĞAM ADANALII PAŞAM ADANALII
BEN SANA YANDIM KİBAR DELİKANLI
DİYESİM GELİYOR:)))

Adsız dedi ki...

Harika olmus, ellerine saglik. Sevgiler.

made in funda dedi ki...

bak bu enfes bişey omuş hemen denemem lazım.mmm nefiiis.eline sağlık hamarat arkadaşım..

Emelin Mutfagi 01(Emel Ceyhun SABIR) dedi ki...

nilufercim bizim adanada da buna akitma derler:) ellerine saglik ben sade sutel yapiyorum ikizlerim cok seviyor, kizarmis cok hos gorunuyor

ellerine saglik,sevgilerimle, emel