3 Mayıs 2008 Cumartesi

ÇITIR KADAYIF

Örgü örmeyi ve yemek, pasta, börek yapmayı severim. Tabi zamanım olursa. Değişik bloglara gidip arkadaşların neler yaptığına bakar değişik tarifler ararım. Fırsat bulunca da denerim. Çıtır kadayıf tarifini de http://sofraozlemi.blogspot.com adresinden aldım. Hemen tarif defterime kaydettim. Yanına da sitenin adını yazdım ki nereden aldığımı unutmayayım. Çok güzel tafifler var. Tavsiye ederim ben birkaç tarif ekledim defterime, yapılmak için sırada bekliyorlar. Ben bu tariften farklı olarak sıvıyağ yerine tereyağ kullandım. Çok nefis oldu.

MALZEMELER:

  • Yarım kilo tel kadayıf,
  • 100 gram yumuşak margarin
  • 1 su bardağından iki parmak eksik eritilmiş tereyağ
  • 2 kaşık pekmez
  • Arasına koymak için fındık, fıstık veya ceviz

ŞERBETİ:

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 damla limon

Şeker ve su kaynatıp limonu sıkıyoruz. Şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz.

YAPILIŞI:

Tereyağını eritip soğutalım. Bu arada kadayıflarımızı iyice didikleyip tel şehriye gibi ufalayalım. Erittiğimiz tereyağını ekleyip iyice harmanlayım. Tepsimizi yumuşak margarini elimizle yedirerek iyice yağlayalım. Üzerine 2 kaşık pekmezi döküp iyice yayalım. Pekmez kadayıfımızın iyice kızarmasını sağlıyor. Hazırladığımız kadayıfımızın yarısını tepsiye hiç boşluk kalmayacak şekilde döşeyelim. Arasına fındık, fıstık veya ceviz (ben fındık kullandım) koyup kalan kadayıfı da üzerine döşeyelim. İyice bastırarak kadayıfımızı yerleştirelim. Fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.

Kadayıfımız pişince, pişirdiğimiz tepsiden daha büyük bir tepsiye ters çevirelim. Böylece pekmezli kısım yani kızaran taraf üste gelecek. Tatlı ılık, şerbet soğuk olacak. Şerbeti tatlımızın üzerine döküp soğuyunca servis edelim. Afiyet,bal, şeker olsun.

7 yorum:

made in funda dedi ki...

süper olmuş canım.eline sağlık.tabaktakini alayım ben.

CAHİDE dedi ki...

hımmm nefis görünüyor.ellerine sağlık canım arkadaşım.

. dedi ki...

NILÜFERIM CITIR KADAYIFIN HARIKA GÖRÜNÜYOR CANIM ELLERINE SAGLIK .TARIFIN SAHIBINEDE BURADAN COK TESEKKÜRLER EDERIM.CANIM SANA MOZAIK PASTA HELAL OLSUN.ISTEDIGIN KADAR AL.
HERKES FARKLI YAPAR BUNU.BENIM RAHMETLI ANNEM BÖYLE YAPARDI.BENIM TARIFIM O GÜN BU GÜN BÖYLE KALDI:)))

DENİZSEFASI dedi ki...

mmm harika görünüyor, ellerine sağlık canım hemşerim

antepası dedi ki...

Eline sağlık bir güzel olmuş bir güzel olmuş.Mis gibi tereyağı kokusu burnuma geldi.Ellerine sağlık.Canım kadayıf çekti gidipte yiyeyim bari...

akasyakokusu dedi ki...

merhaba canım uğramış destek olmuşsun..Allah c.c. razı olsun tşk ederim..kadayıf nefis görünüyor..valla belli fotodan çıtır çıtır adı gibi:) öptüm canım yine gelirim görüşmek üzere...

. dedi ki...

CANIMMM KÄTÜ HAVALAR SIZIDE BULMUS,BIRAZ ÖNCE KIZKARDESIMLE KONUSTUK TELEFONLA,ZIGANAYA KAR YAGMIS.ONUN ICIN TAHMIN EDEBILIYORUM HAVA SARTLARINI.
ZIYARET VE YORUMUN ICIN TESEKKÜR EDERIM CANIM,SEVGILER BENDEN:)