15 Nisan 2008 Salı

TATAR (MANTI)

Hamur işlerine hiç dayanamam, hele de sarımsaklı yoğurtlu olursa mmmm!... Eeee annem de yanımda olunca böyle zor yemekleri (bana göre zor) listeledim. O da sağolsun beni kırmayıp yapmaya başladı. Tatar, bir çeşit mantı. Küçük kare kesilen hamurların içine kıymalı iç harcını koyup üçgen kapatıyoruz. Mantıdan farkı bu. Bir de üzerine yağlı hamur kızartıyoruz. Buna da kıkırt diyoruz. Sonra da afiyetle yiyoruz. Bu tabak sizin için:))
MALZEMELER:
Un, su ve tuz ile sert bir hamur yoğuruyoruz. Hamuruzu açıp küçük karelere bölüyoruz.

İÇ MALZEMESİ:
Kıyma, minik doğranmış soğan, tuz, karabiber, kırmızı biber

KIKIRT İÇİN:
Un, su, yağ karıştırılıp yoğurulur. Unlanıp oklava ile yarım santim kadar açılır.Minik parçalar halinde kesilir. Bir tavaya yağ koyulur ve hamur kızartılır. Burada hamura konulan yağ miktarı sudan fazla olmalı aksi halde kıkırt çok sert olur. Yağı fazla olursa kıkırdımız gevrek olur.

Kare hamurlarımıza iç malzememizi koyup üçgen şeklinde kapatıyoruz. Kaynayan suyumuza bol tuz atıp hamurlarımızı pişiriyoruz. Fazla suyunu döküp sarımsaklı yoğurtla karıştırıyoruz. Servis yapılacak tabağımıza alıyoruz. Üzerine yağlı, naneli kıkırdımızı döküp servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

9 yorum:

Adsız dedi ki...

hayırlı günler arkadaşım.bende çok severim hamur işlerini ama kilo kontrolu çok zor oluyor.kendimi tutamayıp çatlayana kadar yerim,sonrada kiloya dönüştürmemek için yapmadığım şey kalmaz.ne yapalım yemeklerimiz harika.ellerine sağlık canım.

. dedi ki...

CANIMMM BEN BU TABAGI ALSAM DIYORUM,HANI SÖYLE CAM GIBI MANTI KARSIMDA DURURKEN NASIL DAYANAYIM YARABBIMMM.HEMDE DIYETTEYIM:)))

made in funda dedi ki...

anneni bize de göndersen çok iyi olacak vallahi.mmm tabağı aldım ona göre.süper bişey..

antepası dedi ki...

Ne güzel bir mantıymış.Elinize kolunuza sağlık.Ben diyorum acıktım diyorum.Hani yani şu tabağı alsamda gitsem diyorum.olma mıııııı:)))))

Adsız dedi ki...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Home Theater, I hope you enjoy. The address is http://home-theater-brasil.blogspot.com. A hug.

Adsız dedi ki...

selamm mmm ellerine sağlıkk bu matı harika görünüyrrr miss gibi olmuşş bende birdahakine şu kıkırtlarla deniyimm nefiss olmuşş emeklerine sağlık
DÜNYADA KUR'AN AHİRETTE İMAN DÜNYA DA DÜNYA AHİRETTE AHİRET MURADIMIZI VER YARABBİM İNŞALLAH HAYIRLISIYLA İNŞALLAH...
HAYIRLI CUMALAR SELAM VE DUA İLE... güzell geceler....

akasyakokusu dedi ki...

canım benim nefis görünüyor yaa..eline koluna sağlık teyzecimin..
öptüm seni şeker mutlu haftasonların olsun..

Adsız dedi ki...

cok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.iyi pazarlar.

HUYSUZBALIK dedi ki...

Annem birebir aynısını yapar ve biz de tatar deriz kıkırt deriz. Valla merka ettim neresindensin Adana' nın. Karataş olabilir mi acaba?