23 Nisan 2008 Çarşamba

DOMATES ÇORBASI

Merhaba arkadaşlar uzunca bir aradan sonra tekrar buradayım. Bilgisayarımıza format atıldı atılacak derken format atıldı. Bu defa da bilgisayarın internet bağlantısı yapılmadı. Neyse ki dün akşam bağlantı yapıldı. Bir haftadır sizi ziyaret edemedim, çorba tarifimi verip ziyaretinize geleceğim.
Domates çorbasını çok severim. Üzerine kaşar peyniri rendesi ile güzel bir sunum ve lezzet oluyor.
Malzemeler:
2 adet domates (yumuşak ve olgun olacak)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Nane, karabiber, tuz
Su
Yapılışı:
Un, sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurulur.
Domatesler rendelenir. Domates salçası ekleniravrulan unun üzerine yavaşça domatesli su dökülür. Kaynayana kadar karıştırılır. Tuz, karabiber ve nane eklenir. Kısık ateşte biraz daha pişirilir. Çorba kasesine koyup üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ile süslenir. Afiyet olsun.

1 yorum:

CAHİDE dedi ki...

sarma da çok güzel görünüyor ama ben çorbaya yorum yazayım dedim.ellerine sağlık canım.bu aralar bende çok yoğunum,taşınma telaşım var.malatya da toki evlerinden ev aldık.biraz şehre uzak ama çok güzel manzarası var,beydağının tepesinde.yardımcım yok,yalnız toparlanıyorum.bu 11.ev taşımam olacak.sayfamda paylaştığım TAŞINIRKEN GERİDE KALANLAR adlı yazımı okursan sancımı anlarsın.yazılarımıda değerlendir öğretmenim.sevgilerimle.