1 Mart 2008 Cumartesi

KIYMALI BÖREK

Geçen gün bana gelen arkadaşlara yaptığım böreğin tarifini vermek istiyorum. Lezzetli ve yapımı kolay bir börek. Denemenizi öneririm. Ben bir kısmını pişirmeden buzluğa koydum. Aniden gelen misafirler için büyük kolaylık oluyor.Hemen tarife geçiyorum.
Önce kıymamızı soğanla iyice kavuruyoruz. Bahatlarla tatlandırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Yarım paket margarini eritip soğutuyoruz. Yoğurtla karıştırıyoruz.( Yoğurdun miktarını veremiyorum göz kararı olacak. Ama bol olması önemli)

5 yufkayı aralarına yoğurtlu karışım sürerek üst üste seriyoruz.En üstteki yufkaya karışımımızı sürmüyoruz. Yufkalarımızı önce dörde sonra sekize bölüyoruz. Üçgenlerin geniş kenarına kıymalı iç harcımızdan koyuyoruz. Kenarlarını içe katlayıp rulo yaparak kocaman börekler elde ediyoruz.


Böreklerimizi ikiye ya da üçe kesiyoruz. Ben üç parçaya böldüm. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize böreklerimizi diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam, çörekotu serperek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırınımızda altı ve üstü kızarana dek pişiriyoruz. Sıcacık çayla ikram ediyoruz. Afiyet olsun.

11 yorum:

Adsız dedi ki...

hayırlı günler canım arkadaşım,börek harika görünüyor,ellerine sağlık.hem çalışıp,hem de böyle güzel lezzetler ortaya çıkarıyorsun,Allah yardımcın olsun sevgiler...

saniyesultan dedi ki...

ellerine sağlık hepinize afiyet olsun..

saniyesultan dedi ki...

arkadaşım nerde öğretmensin.?

saniyesultan dedi ki...

tekrar merhaba ben şanada oturuyorum kızımda yomra anokuluna gidiyor,yakınız yani...Ben il özel idaresinde çalışıyorum.

Fulya dedi ki...

Ya bunlar ne güzel börekler olmuş.Aynı milföy böreği gibi kat kat duruyor.Eline sağlık.
Canım yanlış anlamadıysam 5 yufka bir arada sarılyor değil mi?

. dedi ki...

CANISI ELLERINE SAGLIK HARIKA OLMUS BÖRECIKLER,AFIYET SEKER BAL OLSUN CANIMAAA.
IYI PAZARLAR:)

akasyakokusu dedi ki...

nilüfercim börek nefis nefis görünüyor..bende aynısından yapıyorum ama kesmiyorum..ortasına bıçakla kesik atıp biber domates koyuyorum..görünüşe içim gitti bir yerime bişey olmadan gideyim ben..sevgiler.

made in funda dedi ki...

börek nefis olmuş canım.eline sağlık..

. dedi ki...

Nilüferim canimmm sizinle bende gurur duyuyorum,hem ögretim görevlisi oldugunuz icin,hemde benim canim blogcu arkadaslarim oldugunuz icin.
Tatlim yap valla güzel olucaktir emin ol.Hatta aciyi seviyorsanki sosunu gayet aci yapabilirsin.Ben tarife yazmadim ama aciliydi benimi güzeldi:)
Cok aci yedigimi düsünürsen eyer anlarsin:)))

Adsız dedi ki...

canım ellerine sağlık nefis olmuşlar.bitane çayın yanına alayım.mmmmmm enfes.sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

Nefis bir görüntü,ellerine saglik.Sevgiler.