16 Mart 2008 Pazar

KAR PASTASI

Kar pastasını geçtiğimiz perşembe akşamı yaptım. Pastanın tarifini hemen eklerim diye düşünmüştüm ama kısmet olmadı. Bu haftasonunda su böreği yapmayı planlıyordum. Bloğa eklerim diyordum; ama olmadı. Yapamadım.Üzerime bir ağırlık çöktü. Hasta gibiyim.İnşallah bu hafta yapabilirim.
Kar pastasını denemenizi öneririm. Kesinlikle pişman olmayacaksınız.
Pastamızın tabanına etimek diziyoruz. Etimeklerin üzerine karamel su karışımı döküyoruz. Böylece etimeklerimiz yumuşuyor. Üzerine pişirdiğimiz kremayı döküyoruz. Kremamızın şekerini az tutacağız.Çünkü karamelde ve krem şantide yeterince şeker var. Kremadaki şeker miktarı sizi yanıltmasın. Kremayı ocaktan indirip 6-7 dakika dinlendirip etimeklerin üzerine yayıyoruz. Krema soğuyunca krem şantiyi üzerine sürüyoruz. En üstüne de hindistan cevizi serpiştiriyoruz. Krem şanti ve hindistan cevizi tıpkı kara benziyor. Pastamızın adı bu nedenle kar pastası. Tarif hakkında kısaca bilgi vermeye çalıştım. İsterseniz şimdi malzemeleri vereyim.

MALZEMELER:
1 paket etimek

Karameli İçin:
1 su bardağı şeker, 2 su bardağı su

Kreması İçin:
1 litre süt
10 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı şeker
Yarım paketten az margarin

Üzerine:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Hindistan cevizi

YAPILIŞI:
Etimekler dikdörtgen veya kare borcama dizilir.
1 su bardağı şeker küçük bir tencere veya tavada eritilip karamel haline getirilir. Burada şekeri yakmamaya özen gösterelim. Karamel haline gelince 2 bardak soğuk su konulur. Karamel katı hale gelecek. Kaynatıp eritelim. Sıcakken etimeklerin her tarafına gelecek şekilde kaşık yardımıyla dökelim.
Süt, un ve şeker iyice çırpılır. Karıştırarak kaynatılır, Muhallebi kıvamına getirilir. Margarin eklenir. İyice karıştırılır.Margarinin erimesi sağlanır. Etimeklerin üzerine yayılır.
Krem şanti sütle çırpılır. Krema soğuyunca üzerine yayılır. Pastamızın üzerine hindistan cevizi serpilir. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir. Pastamız servise hazır olur. Afiyet olsun.

10 yorum:

Fulya dedi ki...

Gerçekten kar gibi olmuş.Eline sağlık hafif ve nefis bir tatlı.

Adsız dedi ki...

ay nasıl canım istedi.uzun zamandır aklımda ama bir türlü elim değip yapamadım.benim ki böyle güzel görünmüyordu.sen karemeli nasıl yapıyorsun?kısaca anlatırsan banada bir fikir olur.herkes farklı yapabiliyor çünkü.ellerine sağlık canım sevgiler

Adsız dedi ki...

canım çekti valla çok güzel olmuş bende geçen gün yaptım aynısından ellerine sağlık arkadaşım pratik bir tatlı.

saniyesultan dedi ki...

ellerine sağlık canım ,
çok nefis bir tatlıdır.

akasyakokusu dedi ki...

Bugün Peygamber efendimizin doğduğu gündür. Peygamber efendimiz yılında rebiül evvel ayının gecesi doğmuştur. Her yıl bu günde müslümanlar peygamberimizin dünyaya gelişini dualarla anarlar. Bu gece eller semaya kalkar, yürekler yaratana onun için açılır. Kandiliniz mübarek olsun.

Fulya dedi ki...

Hayırlı kandiller.

. dedi ki...

CANIMMM BEN BUNU YAPIYORUM COKKK,TARIFINI AKCABATTA YASAYAN BACIMDAN ALMISTIM.FAKAT ÜZERINE HINDISTAN CEVIZI SERPMIYORDUM.COK GÜZEL FIKIR.
ELLERINE SAGLIK ISMINE TAM UYMUS HINDISTAN CEVIZIYLE.BIZDE ETIMEK TATLISI GECER ADEI.
AKLINLA BIN YASA EMIIIII:))))
CANISIII TATLI SÜPER GÜZEL OLUYOR.BENDE EMELDEN DENEDIM,HARIKA BIR TADI VAR,INANAMAZSIN.
YAP VE ESINE SÜPRIZ KOY ÖNÜNEEEEE:)))

RAHMETİN SAGNAK SAGNAK YAGDI BOYLE BİR GECEDE DÜŞEN DAMLALARIN SENİ SIRILSIKLAM ETMESİ DİLEYİ İLE KANDİLİN MÜBAREK OLSUN

made in funda dedi ki...

PASTAN ŞAHANE CANIM..ELİNE SAĞLIK.

Adsız dedi ki...

Hayirli kandiller.

sekergibi dedi ki...

nilüfercim
şekercim güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.
yazılarımı beğenmene sevindim.
bende senin kar pastanı çok beğendim.
çok eskiden yaptığım bir tarifti.
sende görünce yeniden yapılacaklar listesine eklendi.
sevgiler