24 Şubat 2008 Pazar

PDÇS-15 PUF PUF POĞAÇA

PDÇS-15 için hazırladığım puf puf poğaçalardan almak ister misiniz? Umarım etkinliğe geç kalmamışımdır. http://dogada.blogspot.com/ arkadaşıma teşekkür ediyor ve kolay gelsin diyorum.
MALZEMELER:
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 küçük küp yaş maya
4 tatlı kaşığı şeker
1-1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Un hariç diğer malzemeler geniş bir tencereye konur.Kısık ateşte karıştırarak ılıtılır. Çok ısıtılmamalı, ısıtılırsa maya kesilir. Poğaçalarımız puf olmaz. Maya eriyecek ve serçe parmağımızı hafif yakacak derecede ısıtılmalı.
Ocaktan indirilir ve aldığı kadar un ekleyerek kulak memesi kıvamında yoğurulur. Mayalanmaya bırakılır.
İçine istediğinizi koyabiirsiniz. Ben peynir maydanoz karışımı koydum.Bazılarını boş bıraktım. Oğlum peynir yemediği için.
Yağlanmış tepside 15-20 dakika dinlendirip üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam, çörekotu, haşhaş serpilir.180 derecelik fırında pişirilir. Çayla servis yapılır. Mutlaka deneyin puf puf poğaçaya doyamayacaksınız. Afiyet olsun.

5 yorum:

Fulya dedi ki...

Puf puf olmuş maşallah.Eline sağlık.Bir tane alabilir miyim:)))

akasyakokusu dedi ki...

canımiyi pazarlar olsun..ne güzel nar gibide kızarmış poğaçalar..ye beniiiii diyor..oğluşun için içiboş yuvarlak yap söyle içine ne istiyorsan koyarız hamburger ekmeği gibi değerlendirirsin..
bak bakalım şablonu değiştim renklerini oynadım..kız bana şablon dayanmaz sevgili değişir gibi pardon benimki duymasın:)))şablon değişirim ben...hihihihi...

dogada.blogspot.ru dedi ki...

sevgili Nilüfer bu sabah bu poğaçaları yayımlarken inan o kadar canım çektiki çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık canım eetkinliğe katılımın için çok teşekkürler sevgiler

made in funda dedi ki...

canım poğaça nefis olmuş.eline sağlık.pançon da harika.güle güle giy..

akasyakokusu dedi ki...

günaydın canım..kahvaltı için poğaça almaya geldimdi..mutlu bir hafta dilerim sevgilerimle..