18 Aralık 2007 Salı

TAVUKLU TALAŞ BÖREĞİ

Porselen Demlik Çay Saatleri 8 için hazırladığım tavuklu talaş böreği.Yapılışı çok kolay.Hazır milföy hamuru ile yaptım. Milföy hamurunu dondurucumdan eksik etmem.Hem çok pratik hem de lezzetli. Etkinlik ev sahibi http://keskinlininmutfağı/ kendisine kolay gelsin diyor ve tarifimi veriyorum.
Malzemeler: Milföy hamuru
İç Malzemeleri:
2 adet haşlanmış tavukgöğsü
1 kavanoz garnitür (patates,havuç, bezelye karışımı)

Haşlanmış tavukgöğsü küçük küçük didilir.Garnitür, biraz sıvıyağ, tuz ve karabiber tavuğa eklenip harmanlanır. Milföy hamurunun içine bir miktar konur üçgen şeklinde kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam ve çörekotu serpilir. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.

3 yorum:

keskinli dedi ki...

BENI KIRMAYIP DAVETIMI KABUL EDIP,
BU GÜZEL TARIFI ETKINLIGIMIZE KAZANDIRDIGIN
ICIN COOOK TESEKKÜR EDERIM.
ELINE KOLUNA SAGLIK CANIMMMMM!!!

TARIFIN 38.SIRADA YERINI ALDI GELIP BAKA BILIRSIN SEVGILER

belgin kıral dedi ki...

selamlar,
SEVGİLERİN BÜYÜDÜĞÜ, UMUDUN YEŞERDİĞİ,KARDEŞLİĞİN PEKİŞTİĞİ NİCE MUTLU BAYRAMLAR GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE...........
sefertasi.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Bende senin tavuklu talas böregini almaya gewldim,ögretmenim:)))
Trabzon gelini olmanada ayrica sevindim.
Asagidaki lahana dolmasida beni bu saatte bitirdi emin ol.
Seni baglantilarima aliyorum canim.
Sikca görüsebilmek icin:)))