
MALZEMELER:
6-7 çay bardağı köftelik ince bulgur
1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
Yeteri kadar yeşil soğan ve maydonoz(Yeşil soğansız kısır yapmıyorum kuru soğan midemi yakıyor)
1-2 diş sarmısak
Tuz,karabiber, kuru nane(bir tutam), kırmızı pul biber
1 çay bardağı sıvıyağ
1-2 çorba kaşığı nar ekşisi (bence kısırın vazgeçilmezi)
Sıcak su
YAPILIŞI:
Bulgur çukur bir kaba konur.Salça, tuz ve baharatlar bulgura katılır karıştırılır. Üzerine sıcak su eklenir.Bulgur ıslatılır.( Çok fazla su koyulmaz bulgur hamur gibi olur) Üstü kapatılır,bulgur yumuşayana kadar bekletilir. Daha sonra sıvıyağ ve nar ekşisi eklenir, yoğurulur.En son yeşil soğan ve maydanoz ekleyip karıştırılır.Kısırımız hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder