8 Nisan 2008 Salı

YOĞURT TATLISI

Herkese merhaba... Geçtiğimiz pazar annemle babam geldi Adana'dan. Bu nedenle pek gelemedim sizleri ziyarete. Malum hasret gideriyoruz. Eeee hazır annem gelmişken ona Adana yemekleri yaptırıp siteye koyarım artık :))) Gerçi annemle babam grip olmuşlar onları iyileştirmeye çalışıyoruz. İyileşince inşallah annemin yemeklerine sıra gelecek.
Annem hasta ama ben boş durmadım. Yoğurt tatlısı/ revani yaptım. Tarif defterimde revani diye geçiyor adı ama içinde irmik olmadığı için ben yoğurt tatlısı dedim. Çok hafif bir tatlı tavsiye ederim arkadaşlar. Lafı uzattım hazır tatlı yapmışken beni PÇDS 20'ye davet eden arkadaşımhttp://mucizembenibul.blogcu.com/ 'a gönderiyorum tarifimi. Kolay gelsin ve mucize gerçekleşsin inşallah arkadaşım.
Ben altta vereceğim malzemelerin yarısını kullandım. Küçük boy yuvarlak borcama göre. Ama size tüm malzemeleri vereyim. Daha büyük fırın tepsisinde yapabilirsiniz.
MALZEMELER:
4 yumurta,
4 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı yoğurt,
6 çay bardağı un,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu
Yumurta ve şeker çırpılır. Diğer malzemenin hepsi koyulup karıştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine dökülür. 180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir. İlk 20 dakikayı geçtikten sonra bir kürdan batırılır. İçinin pişip pişmediği kontrol edilir.
ŞERBETİ:
8 çay bardağı şeker,
14 çay bardağı su
Yarım limon
Şerbet kaynadıktan sonra altı söndürülür ve yarım limon sıkılır.,
NOT: Şerbet ile kek aynı anda pişirilir. Keki fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şerbetin yarısı dökülür. Kesip dinlendirdikten sonra şerbetin kalanı dökülür. Afiyet, bal, şeker olsun...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

SELAMLARR ellerinize sağlıkk tatlı enfes görünüyorr harika olmuşş olsa şimdi koca bir dilim yerdimm süper olurdu :) emeklerinize sağlık güzel gecelerr

Adsız dedi ki...

Nilüfer'cim günaydın canım..demek annen babacın geldi gözün aydın canım..ellerinden öperim onların selamımı söyle lütfeenn..
tatlıda süper görünüyor blogları gördükçe markete koşup malzeme alasım geliyor dünde öyle yaptım hatta eli poşetli düştüm akşam merdivende..dirseğim sıyrıldı neysede..
iki dilim alıp gideyim çenem düşmeden:))sevgiler.

Adsız dedi ki...

nilüfercim güzel katılımın için çok teşekkürler
tarifin yayında
arkadaş listeme de aldım seni
görüşmek üzere

antepası dedi ki...

Bayılırım yoğurt tatlısına.Çok güzel olmuş.Eline sağlık.

. dedi ki...

CANIMMM YOGURT TATLISI HARIKA OLMUS ELLERINE SAGLIK.MUHTESEM GÜZEL GÖRÜNTÜDE.
BIRDE SENIN TARIFLE DENEMELI:)))

made in funda dedi ki...

gözün aydın canım.bol bol hasret giderin artk.tatlında nefis olmuş.eline sağlık canımm.