Köftebastı, kolay ve lezzetli bir yemek. Özellikle yemek davetleriniz için değişik ve güzel bir lezzet. Kısa bir sürede hazırlanıyor. Tavsiye ederim bu yemeği çok seveceksiniz.
MALZEMELER:
500 gram kıyma,
2 tane soğan,
3 tane patates,
3 tane yeşil biber,
2 tane domates,
5-6 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı biber salçası,
tereyağ
tuz, karabiber, kırmızı biber
YAPILIŞI:
Soğanların biri rendelenir, diğeri minik minik doğranır. Kıymanın içine soğanları, tuz, karabiber, kırmızı biber ve biber salçasını eklenip köfte gibi yoğurulur.
Fırın tepsisi yağlanır ve kıyma tepsiye bastırılır.Her tarafına eşit olarak yayılır. Çatalla birkaç yeri delinir. Kıymanın üzerine ince ve halka halka doğranmış patates dizilir. Sarımsak, domates dilimleri, temizlenmiş biberler dizilir. Tereyağ parçaları konulur. Çok az su koyulur. Fırında 30-35 dakika pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Not: Yemeğin fırında kurumaması için; fırının içine ısıya dayanıklı bir kapta su koydum. Böylece yemek kurumadan pişti.
5 yorum:
CANIMMM BENIM COK SEVDIGIM TATLARI NASILDA BILIP BILIP YAPIYOEUN!!!YAPIYOSUN AMA HEP YANLIZ YIYOSUN,OLMUYOR BÖYLE HAAA:)))
ELLERINE SAGLIK.FIYET SEKER BAL OLSUN CANIM BENIM:)))
nilüfercim ne leziz bi yemek böyle yaa..olmadı bende tok gelmişim tühh..yutkundum iştee..
adana yemeği sanırım bu tariflerde görüyorum sanki..bende bunun tersini yaptım alta kıyma üste patates..
eline sağlık sevgiler.
iyi akşamlar arkadaşım,yemek enfes görünüyor ellerine sağlık.ben bu yemeği daha önce hiç yapmadım.denemek isterim.sevgiyle kal canım benim
Canım güzel ama değişik bir yemek olmuş eline sağlık.Bir tabak alabilirmiyim:)))
MMMM HEMŞERİM YİNE BOŞ DURMAMAIŞ.ELİNE SAĞLIK.NEFFFFİS BİR LEZZET.
Yorum Gönder