4 Mart 2008 Salı

İKİ RENKLİ PORTAKAL KOKULU KEK

Kekle fazla aram yoktur. Ama bu kek gerçekten çok güzel oluyor. Portakal veya limon kabuğu rendesiyle ooh mis gibi kokar. Üstelik kekimiz süt yerine su ile hazırlanıyor. Çok da hafif oluyor.Denemenizi tavsiye ederim arkadaşlar. Tarif oğlumun bakıcısı Şaduman'a ait. Kendisine eline sağlık diyor ve arşivime ekliyorum.
MALZEMELER:
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı su
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paaket vanilya
1 limon kabuğu rendesi (portakal kabuğu da olabilir)
2 kaşık kakao
YAPILIŞI:
Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır. Sırasıyla bütün malzemeler (kakao ve un hariç) eklenip karıştırılır. Karışım ikiye ayrılır. Yarısına kakao eklenir. Her iki karışıma da un eklenip iyice çırpılır. Yağlanmış kalıba her iki karışım kat kat dökülür. Üzerine çekilmiş fındık serpilir. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir. Afiyet olsun.

4 yorum:

Fulya dedi ki...

Eline sağlık Şaduman hanımın.Annemde bir ara süt yerine su ile kek yapardı.O günleri hatırladım.

Adsız dedi ki...

hayırlı günler arkadaşım,kilo alıyorum diye hep boğazımı tutuyorum ama bunu mutlaka denemek istiyorum.Bu arada ben cbox kutusunu kaldırdım.bana biraz samimiyetsiz geldi.arada münasebetsiz kişilerin yazdıkları da oluyor.kontrol etmek mümkün olmuyor.ayrıca bu kutunun blog ruhuna aykırı olduğunu düşünüyorum.bazıları el emeklerimize bakmadan mesaj yazıyorlar.Ooo ben de kendimi kaptırmış gidiyorum.normalde de böyleyimdir.konuşup paylaşmaya bayılırım.Allah'a emanet ol arkadaşım.

. dedi ki...

KEKINE KURBAN CANIMMM,PAMUK GIBI KABARMIS MASALLAH.HAMARATIM SEVGILI MUTFAK GÜZELI ÖGRETMENIM BENIM:)))
CANIM ELLERINE SAGLIK BANA DIYOSUN,HAMARATLIKTA ÜSTÜNE YOK YANI,HEM CALIS HEMDE BUNCA GÜZEL BÖREK VE CÖREKLER YAP EVE GELINCE.ISTE BUNUN ICINDE BECERI LAZIM CANIM,ÖYLE HERKESLER YAPAMAZ.COOOOK MELEMENLE ÖGÜN GECIRENLERI BILIRIM BENNNN:)))
TATLIM YORUMUN ICIN TESEKKÜR EDERIM,SEVGILER BENDEN:)

made in funda dedi ki...

süper bir kek.elinize sağlık canım.mis kokusu buraya da geldi..