20 Şubat 2008 Çarşamba

MAKARNA BÖREĞİ

Geçen gün makarna böreği yaptım, fotoğrafını çektim ama bir türlü yayınlayamadım. Tam yayınladım derken yanlışlıkla sildim. İnşallah bugün tarifimi sizlerle paylaşabilirim. Tadı su böreğine benziyor. Su böreğinin yerini tutmaz tabi ki hani canınız su böreği istediği zaman pratik olarak yapabileceğiniz bir börek.
MALZEMELER:
2 adet yufka
Yarım paketten biraz fazla kelebek makarna (spagetti hariç her çeşit makarna olabilir)
3 yumurta
100 gr margarin veya tereyağı (eritilmiş)
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı beyaz peynir (rendelenmiş)
1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
İnce kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber

ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta, 2 kaşık yoğurt, biraz sıvıyağ karışımı

YAPILIŞI:
Makarnamızı bol tuzlu suda haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra soğuk sudan geçirip süzüyoruz. Soğuması için kenarda bekletiyoruz.
3 yumurtayı çırpalım. Eritilmiş yağı ve yufka hariç diğer malzemelerimizi karıştıralım. Makarnaları ekleyelim. İyice harmanlayalım.
Yağlanmış fırın tepsimize yufkalarımızın birini kenarları tepsinin dışında kalacak şekilde yayalım. Üzerine makarnalı karışımı dökelim. Yufkanın kenarlarını içe katlayalım.Diğer yufkamızı böreğimizin üzerine serelim. Böreğimizi dilimleyip yumurta,yoğurt ve sıvıyağ karışımını üzerine sürelim. Susam ve çörekotu serpip 180-200 derecede ısıttığımız fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.1-2 saat dinlendirdikten sonra ılık olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

2 yorum:

. dedi ki...

Selam canim,tesekür ederim yorumun icin.Makarna böreyin nefis olmus,ellerine saglik bitanem.

Fulya dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım.Çok güzel olmuş.Oğlunda kapmış börekleri.Bize mi ikram ediyor kendine mi saklıyor belli değil:)))İkramlıksa bir tane alabilir miyim?