6 Ocak 2008 Pazar

TAVADA PİZZA




Bugün kahvaltıda eşime ve oğluma değişik birşeyler yapmak istedim. Tavada pizza hazırladım. Bizim ufaklık hamburgere, pizzaya bayılır. Ben mutfaktayken bir yandan çizgi film izliyor, bir yandan da "Anneee, pişa pişti miii?" diye bağırıyordu.

Tavada pizza yapılışı çok kolay ve lezzetli. Daha kısa sürede hazırlanıyor ve pişiyor. Tarifi sevgili http://defnehobi.blogcu.com/ arkadaşımdan aldım. Pizza sevenlere denemelerini tavsiye ediyorum.

TAVADA PİZZA

Malzemeler ve Hazırlanışı:

1 yumurta,

1 fincan yoğurt,

3 fincan un,

1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu,

Tuz ve 2 çorba kaşığı sıvıyağ

Bütün malzeme kaşıkla karıştılır. Cıvık bir hamur oluşturulur. Teflon tava yağlanır. Hamur kaşık yardımıyla tavaya yerleştirilir. Üzerine ketçap ve kekik karışımı sürülür. Sucuk, sosis, yeşil zeytin, biber, domates, kaşar peynirini üstüne koydum. Siz de istediğiniz malzeme ile üzerini hazırlayabilirsiniz. Kısık ateşte 10-12 dakika altı kızarana kadar pişirin. Ben üstünün iyi pişmesi için 5 dakikada fırında koyuyorum. Böylece üst malzemesi daha iyi pişiyor. AFİYET OLSUUUNN.

5 yorum:

made in funda dedi ki...

ellerine sağlık.mis gibi olmuş canım.çok pratik bir lezzet.hem de yiyen herkes bayılıyor.turkuaz70 e gittim.sağol canım.

akasyakokusu dedi ki...

günaydın öğretmenim...hehe bakın erkenciyim bugün..küçük oğlum için 5.20.de kalkıyorum servis 6.10.da alıyor onu gönderdimde büyüğüm yiyor..o lise 3.e gidiyor oğlan..kızım var birde hanım öğlenci benim maraton devam ediyor anlıycan...neyse ne yazıyordum ben yaaa...hah:))ekmek az diye gözleme yaptımdı ama pizalara gözüm takıldı...ellerine sağlık bir çeyreğini kendim aldım..hazıra konmak diye bişey var dimi:))

Adsız dedi ki...

selam canım ellerine sağlık çok güzel bir şey olmuş ağzımın suyu aktı valla pizza yada bayılırım ayrıca oğluna da afiyet olsun hadi görüşmek üzere canım öptüm oğlunun o güzel yanaklarından

sevgipinari01 dedi ki...

Merhabalar,ellerine sağlık arkadaşım!Nefis görünüyor pizza,tadı da öyledir eminim!Tekrar görüşmek dileğiyle sevgiler!

Adsız dedi ki...

Canim tarifini alabilirmiyimmm:))
Yarin ilk isim bu tavada pizzayi denemek olacak.
Bunu ben fundacigimdada görmüstüm.Simdi karar verdim yarina uygulayacagim insallah.
Cünkü cok aperatif duruyor,eline saglik,afiyet olsun.
Iyi pazarlar dilerim.