3 Ocak 2008 Perşembe

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 9- KALBURABASTI


http://edaca30.blogcu.com arkadaşımın ev sahipliğini yaptığı porselen demlik çay saatleri etkinliği için kalburabastı hazırladım. Arkadaşıma kolay gelsin diyorum. Tatlımız çok pratik ve çok lezzetli. Yapmak isteyenlere tavsiye ederim.

Şerbeti: 2,5 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su, 1 yemek kaşığı limon suyu. Şerbet kaynatılır. 5 dakika kaynayınca limon suyu eklenir.Soğutulur.Sıcak tatlının üzerine dökülür.

Malzemeler: 1 su bardağı sıvıyağ, yarım su bardağı su, 3-4 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu. Tüm malzemeler yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. 15-20 dakika dinlendirilir.

İçi için: 1 su bardağından 2 parmak eksik iri dövülmüş fındık veya ceviz, 2 çorba kaşığı toz şeker,1 çay kaşığı tarçın.

Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar koparılır. Rende veya kevgirin üzerine bastırarak hamur açılır. Ortasına fındıklı iç malzemesi koyulur, kapatılır. Kapatılan taraf alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca soğuk şerbet dökülür. Şerbetini çekmesi için tepsinin üzeri 10 dakika kapatılır. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: