19 Ocak 2008 Cumartesi

PATATES KAYANASI VE ADANA'YA YOLCULUK

Arkadaşlar yarın memleketim Adana'ya gidiyorum.Kardeşimin düğünü var. Karne almaya bir hafta kala izin aldım. Anneme hem yardım ederim hem de ailemle hasret gideririz diye düşünüyorum çünkü düğünümüz haftaya olacak. Allah kardeşimi ve gelinimizi mutlu eder inşallah. Bloğa uğramaya çalışıcam. Umarım beni unutmazsınız bu süre zarfında. Giderken boş durmayayım dedim ve sizlere yine Karadeniz yöresinden patates kayanası yaptım. Bakın ne kadar hayırlı bir Karadeniz geliniyim:) Karadeniz yemeklerini tanıtıyorum di mi ama. Adana yemeklerini de Adana'ya gidince tanıtırım artık. Ay çok konuştum yine yemeğe gelelim isterseniz. Öyle uzun boylu anlatacak birşey yok. Tarifimiz çoook kolay.

Patatesleri yıkayıp ikiye kestim.Tuz attım üzerini geçecek kadar su koyup haşladım. Haşlandıktan sonra rendeledim. Yağlanmış teflon tavaya ince bir tabaka halinde serdim. Üzerine minzi(buraya özgü bir peynir çeşidi) koydum. Kaşar peyniri rendesi de koyabilirsiniz. Üzerine tekrar ince bir katman haline rendelenmiş patates koydum. Altını ve üstünü kapak yardımıyla çevirerek kızarttım. Dilerseniz patatese minik doğranmış ve haşlanmış pazı ya da pırasanın yeşil yapraklarını da ekleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Canimmm sen memleketinemi gidiyosuuuun...ne güzel:)))
Senin adina cokkk sevindim,allah mutlu kilsin kardesinin dügününde bol bol göbek at benim yerimede.
Patates gayanaya diyecek laf yokkk....süper,en sevdiklerimdendir.HEp benim sevdiklerimi yapiyosun...ne güzel.
Canim benim,güle güle git,saglikli mutlu dön insallah.

Adsız dedi ki...

Hayırlı yolculuklar dilerim hemşehrim!Evlenecek çifte iki cihanda mutluluklar,Allah mesut etsin inşaAllah!Yemağin için de ellerine sağlık diyorum,güzel görünüyor gerçekten.Güzel bir tatil geçirirsin inşaAllah,Adana'ya selamlarımı söyleyin.Ben yarıyıl tatilinde eşimin memleketinde olacağım,Kurban bayramında Adana'daydım.Sevgi ve selamlar!

Fulya dedi ki...

yorumu yanlış tarife yazmışım idare et.Orada söylediklerim burası için de geçerli.Öpüyorum sevgiyle kal.

akasyakokusu dedi ki...

canım yaa gidiyorsun ne güzel hemde düğüne..Allah cc. hayırlı etsin gelin ve damadımızı tebrik ediyorum..mutluluklar diliyorum..ee gelmişken patatesli tarifinde tadına baktım hımmm çok değişik ve orjinal görünüyor ellerine sağlık.
bu arada sende beni unutma:))))

made in funda dedi ki...

iyi yolculuklar canım.hayırlısıyla dönersin inşallah.sağolasın.sen eğlenmene bak.sevgiler..

Adsız dedi ki...

i-adeyi ziyarete gelmistim ama görüyorum ki sen de yolculuga cikmissin, dügününüzde yolculugunda hayirlisi ile gönlünüzce gecer, evlenecek ciftlere mutluluklar diliyorum, görüsmek dilegiyle...

Aynur dedi ki...

ben bunu cok seviyorum cok guzel elinize saglik.

kardesinizede omur boyu mutluluklar


sevgiler

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Huu...huu...!!!
evdemisin canim,sana caya geldim,yanimdada tuzlu peynirli kek.
Ohhh...caylarrrrr:)))

Adsız dedi ki...

ELİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ CANIM ALLAH MUTLU ETSİN EVLENECEK GENÇLERİ SEVGİLER

Unknown dedi ki...

hayırlı günler canım.sağsalim memleketine gidip dönmeni dilerim.yolun açık olsun.evlenecek çiftede ömür boyu mutluluklar dilerim.a.e.o.elifhobi