16 Ocak 2008 Çarşamba

KIYMALI KOL BÖREĞİ ve PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 10

Bu haftaki PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ-10 için kıymalı kol böreği tarifini veriyorum. Bu haftaki etkinlik ev sahibimiz http://womentuana.blogcu.com kolay gelsin diyorum.
Böreğimin tarifini vereyim.
Önce yaklaşık 200-250 gr kıymayı küçük bir tencereye alıp bir miktar sıvıyağ ile kavuruyoruz. 1 orta boy soğanı yemeklik doğruyoruz. Kıymaya ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Tuz, karabiber,kırmızı biber ekliyoruz. Karıştırıp ocağı söndürüyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Yoğurt,sıvıyağ, 1 yumurtanın akı(sarısını üzerine sürmek için ayırıyorum) karıştırılır.Yoğurt ve yağ miktarını belirtmiyorum.Göz kararı olacak .Yufkalara bolca sürülecek.Kalanı da yumurta sarısı ile karıştırıp böreğin yüzüne sürülecek.
1 kg yufkayı ortadan ikiye bölüyoruz. Her bir parça yufkayı önümüze seriyoruz. Yoğurtlu harçtan bolca sürüyoruz. D şeklindeki yufkaların düz olan kısmına kıymalı harçtan koyuyoruz. Köşelerini içe katlayıp rulo yapıyoruz. Yuvarlak fırın tepsimizi yağlayıp rulo yaptığımız böreğimizi tepsinin ortasına gül şeklinde sarıyoruz.Diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp ortadaki böreğin etrafına sarıyoruz. En üste yoğurtlu harcı sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.
Bu böreği peynirli, patatesli,ıspanaklı da yapabilirsiniz. Çok lezzetli olur.AFİYET OLSUN...

10 yorum:

Adsız dedi ki...

ARKADAŞIM ELLERİNE SAĞLIK. NEFİS GÖRÜNÜYOR. KATILIMIN İÇİN DE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. TARİFİNİ ALIP YAYINLADIM. SEVGİLER.

Adsız dedi ki...

oyyy...oyy..oy.
Üsümüsmü benim canim arkadasim,gel ben sana sicacik cayla kakaolu kekim var onu vereyim,birazcik isinmana yardimci olurmu dersin?
Canim börek harika olmus,
Ben bu böreklerden hic bikmadan yerim..yerim..bidaha yerim,nede güzel görünüyorlar.
Iyi aksamlar canimcim.

made in funda dedi ki...

valla havalar burada da çok soğuk canım.gelirken donardın kesin.helvan eminim güzel olmuştur.ben de senin şu börekten alayım hemencecik.sobanın başında yiyeyimm..mmm harika..

akasyakokusu dedi ki...

günaydın nilüfercim...bende aşure yaptım zaten dün hiç bakınamdım bloglara özledim bir günde hihihhii...
önce böreğinden yiyim sonrada aşuremden hehe..ellerine sağlık ohh iyi soğumamış daha ben sıcak severimde.

Adsız dedi ki...

selam canım nasılsın böreğin harika gözüküyor ellerine sağlık bak bide çalışıyomda pratik şeyler yapıyom diyon çok güzel, marifetli arkadaşım benim hoşcakal

Adsız dedi ki...

eline sağlık ablacığım cok güzel olmuş.pembegül

akasyakokusu dedi ki...

nilüfercim iyi akşamlar canım bütün hafta yorulmuşsundur..tamda yarıyıl sonları güzel ve neşeli bir hafatn olsun canım.dinlenmeye bak..

Adsız dedi ki...

iyi geceler börek çok iştah açıcı görünüyor elinize sağlık

Adsız dedi ki...

Aaaa...canim tartima tadini bakmaya gelmemissin...ben ugradim,nilüfeeeer diye bagiriyodu vallahi,ben karismam.
Senin lezzetini test etmeni bekliyor benim tart.Lamesci güzeliii.

Fulya dedi ki...

patates ve ben muhteşem ikili hemen deneyeceğim.ellerine sağlık.Adanaya gitmişken antebe selam söyle.linkini takip ettiklerime ekliyorum.tekrar görüşmek üzere.