9 Ocak 2008 Çarşamba

FIRINDA PİLAVLI TAVUK

Hanımlar işte size misafirleriniz için güzel bir yemek. Denemenizi öneriyorum çünkü çok lezzetli oluyor. Yemeği eşimin teyzesi yaptı. Sizlerle paylaşmak istedim. Hemen fotoğrafını çekip tarifini aldım. Teyzemiz 2 bütün tavukla yapmıştı. Ben size yarı malzemesi ile tarifini veriyorum.
MALZEMELER:
1 bütün tavuk, temizlenir, yıkanıp haşlanır.
Pilavı için;
1 küçük kase pirinç,
1 orta boy soğan
1 su bardağı kuru üzüm (yıkanmış)
Bir tutam maydanoz,
Nane, karabiber, kırmızı biber, tuz.
YAPILIŞI:
Soğan yemeklik doğranır, zeytinyağıyla kavrulur. Kuru üzüm eklenip kavurmaya devam edilir. Pirinç eklenir, biraz daha kavrulur. Tuz, maydanoz ve diğer baharatlar eklenip karıştırılır. Tavuğu haşladığımız sudan 1,5 kase alınır.(Sıcak olacak). Kavrulan pilava dökülür. Pilavımız kısık ateşte pişirilir.
Haşlanan tavuk fırın tepsisine konulur. İçi pilavla doldurulur. Pilavın kalanı tavuğun kenarlarına konulur. Zeytinyağ ve 1 kaşık salça karıştırılır. Tavuğun üzerine sürülür. Fırına koyulur. Tavuklar kızarana kadar fırında bekletilir. Sevim teyze eline sağlık.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

selam. süpperr bir tavuk tarifi...
çok güzel görünüyor.elinize saglık.yanınada ayran allahh... gece gece pek canım çekti ya:))sevgiler

akasyakokusu dedi ki...

canım yaa hastayım hasta..böyle görüntülere dayanamıyorum..bir yerim şişecek...o zaman hemen soğumadan bir tabak alayım oohh iyi geldi valla..ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

casnım benim ellerine sağlık cuman mubarek olsun hayırlı günler dilerim