6 Kasım 2008 Perşembe

SULU KÖFTE

Sulu köfte bizim evde sıkça pişen yemeklerden biridir. Evlendikten sonra öğrendiğim bu yemeği kendimden çok eşim ve oğlum için yapıyorum. İkisi de severek yiyorlar.

MALZEMELER:
4 orta boy patates (İri küpler halinde doğranacak)
2 havuç ( doğranmış)
1 soğan
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
Maydonoz
Salça
Tereyağ ve sıvıyağ karışımı
Tuz

Köftesi için:
300 gram kıyma
2 dilim bayat ekmek içi (ıslatılmış ve suyu iyice sıkılmış)
1 küçük soğan (rendelenmiş)
Tuz, karabiber,
Maydonoz

Köfte malzemeleri iyice karıştırılır. Yoğurulur ve ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlanır.

Yemeklik doğranmış soan tereyağ ve sıvıyağ karışımında iyice kavrulur. Yeşil ve kırmızı biberler doğranarak eklenir. Salçası eklenerek biraz daha kavrulur. Patates ve havuç da eklenerek kısık ateşte iyice kavrulur. Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir. Tuzu atılır. Patates ve havuçlar hafif yumuşayınca köfteler tek tek yemeğe atılır. Köfte ve sebzeler pişene kadar kısık ateşte pişirilir. Yemek çok fazla karıştırılmamalı. Aksi halde köfteler dağılabilir. İnce doğranmış maydonoz eklenerek yemeğin altı kapatılır. Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. hayırlı cumalar görüşmek dileğiyle sevgiler http://sehrazatla.blogcu.com

    YanıtlaSil
  2. gerçekten nefis görünüyor canım.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. canım ben bu yemeği pardon köfteyi kaçırdımmı..aman ne görüntü rengi görünüşü cezbetti.önce bakacaksın sonrada hımm diyerek yiyeceksin.
    ellerine sağlık canım.
    bu arada çok tşk ederim kızım adına daha iyice şimdi.Allah c.c. cümlemize şifa versin..kendine iyibak.

    YanıtlaSil
  4. Pek severim sulu köfteyi
    ellerinize sağlık
    MUTLU PAZARLAR

    YanıtlaSil
  5. bende yapip buzluga posetleyip koyuyorum,acilen gelen misafirlre hazir oluyor,nefis olmus sulu köften eline saglik canim

    YanıtlaSil
  6. elelrine sağlık canım. bende çok severim sulu köfteyii..


    aaah anacım gelsede yapsa onun elinden başka bir lezzelioluyor valla..

    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  7. merhaba kızım çok sever bu yemeği,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil