
Malzemeler:
1 kg patlıcan
2 orta boy soğan
2 sivri biber
1 salçalık kırmızı biber
3 domates
1 baş sarımsak
Zeytinyağ
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz, karabiber
Süslemek için yeşil biber ve maydonoz
Yapılışı:
Patlıcanların baş kısmı kalacak şekilde kabuklarını tamamen soyalım. Tuzlu suda en az yarım saat bekletelim. Patlıcanları kurulayıp birkaç yerinden hafifçe çizelim. Yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Patlıcanların her yanını hafifçe yağlayalım. 200 derecelik fırında patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim.
İç Malzemesi İçin:
Soğanları yemeklik doğrayalım. zeytinyağında kavuralım. Sivri ve yeşil biberleri de doğrayıp kavrulan soğanlara ekleyelim. Doğradığımız domatesleri, sarımsakları da ekleyip tuzunu, şekerini ve karabiberini katalım. İyice kavuralım.
Fırından çıkardığımız patlıcanların karnını bıçak ve kaşık yardımıyla açalım. İç malzemesini koyalım. Yeşil biber ve maydonozla süsleyip fırında pişirelim. Afiyet olsun.
nefis görünüyor
YanıtlaSilharika görünüyor canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilkızartılmış yemekleri pek yapamıyorum eşimin kolestrol sorunu nedeniyle. ama fırında hiç denememiştim. güzel fikir. bende bundan sonra böyle yaparım.
sevgiler...
canım çok güzell.daha kahvaltı yapmadım gözlerim faltaşı gibi açıldı ellerine sağlık..
YanıtlaSilcanım harika görünüyor...fırında yapmak en iyisi...daha az yağlı oluyor...ellerine sağlık...
YanıtlaSilben de fırında yapıyorum daha da hafif oluyor.eline sağlık canım.görüntü harika.
YanıtlaSilnefis gorunuyor
YanıtlaSilellerine saglik,sevgiler
merhaba canım uzun zamandır görüşemiyoruz.sulu köfte harika olmuş ellerine sağlık canım..
YanıtlaSil