
Artık bahar geldi. Eskiler "Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır." derlerdi. Ama bu yıl böyle olmadı maalesef. Ben ki kıştan, yağmurdan, kardan, çamurdan hoşlanmazken ah bir yağmur yağsa diyorum. Bu havalar beni çok korkutuyor:(Allah sonumuzu hayır etsin. Herşey mevsiminde güzel. Umarım kuraklık ve kıtlık olmaz. Aslında amacım size bir kek tarifi vermekti. Ne niyetle oturdum neler söyledim. Evet artık havalar ısındı. Evde 3-4 tane portakal vardı. Baktım kaç zamandır öylece duruyor. Bunlarla ne yapsam diye düşünürken kara kaplı emektar defterimde bir tarif ilişti gözüme. Nerden aldığımı ne zaman yazdığımı hatırlamıyorum. Hemen yapmaya başladım. Mis gibi portakal kokan keklerimiz oldu. Çayın yanında süper oldu. Bu kadar gevezelik yeter. Tarifimize geçelim.
KEK MALZEMELERİ:
- 3 yumurta
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 7 yemek kaşığı un
- 1 paket hamur kabartma tozu
Tüm kek malzemelerini karıştırıp yağlanmış kek kalıbına döküyoruz. Ben küçük borcam kek kalıpları kullandım. Değişik bir sunum oldu. 160 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
SOSU İÇİN MALZEMELER:
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı portakal suyu
- 5 yemek kaşığı şeker
Sos malzemelerimizi şeker eriyene kadar pişiriyoruz. Soğuyan kekimizin üzerine sosumuzu sıcak olarak döküyoruz. Afiyet, bal, şeker olsun.