
MALZEMELER:
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı su
1/2 çay bardağı un
1/2 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı gül suyu
ÜZERİNE: pudra şekeri ve gül suyu
Tüm malzemeleri karıştırıp kısık ateşte pişirelim. Muhallebi kıvamına gelince ıslatılmış kaselere veya bir tapsiye koyalım. Oda ısısına gelince buzdolabında soğutalım. Kaseyi ters çevirerek veya tepsideyse dilimleyerek servis tabağına alalım. Üzerine pudra şekeri serpip gülsuyu dökelim. Afiyet olsun
ELİNE SAĞLIK CANIM.NEFİS OLMUŞ.
YanıtlaSilNilüfercim üzerine biraz da buz rendelesen bicibici olacak :) Ellerine sağlık hakikaten hafif ve lezzetli görünüyor. Sevgiler...
YanıtlaSiliyi geceler arkadaaşım muhallebin çok güzel ben hasta olduğum zaman ilk olarak canım bu muhallebiden ve kızılcık çorbası (bilirmisin bilmem) ister ve hemen yaaparım.Ama ben süt hiç katmam
YanıtlaSilÇocukluğumuzda bize öyle yapaarlardı
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK PRATİK BİR TATLIYA BENZİYOR .BEN PRATİK İŞLERİ ÇOK SEVERİM :)
YanıtlaSilSEVGİLER
Nilüfer seni görmek ne güzel..Hoşgeldin.
YanıtlaSilEline sağlık canım muhallebi çok güzel görünüyor..Süt az olunca bende yaparım böyle..Tabağı alıyorum hemen..