
3 yufka (bendeki tepsiye göre yeterli geldi siz tepsinize göre sayıyı artırıp azaltabilirsiniz)
Yoğurt, yarım paket eritilmiş margarin, 1 yumurta (karıştırılır yufkaların arasına sürülür)
İç Malzemesi:
Haşlanmış patatesler küçük doğranır veya rendelenir. Soğanla beraber kavrulur. Baharatlarla tatlandırılır.
Yufkaların her biri ikiye bölünür. Yoğurtlu karışım yufkaya sürülür. Düz kenarına iç malzemesi koyulur ve sarılır. Tepsinin ortasına kendi etrafında döndürerek spiral şeklinde yerleştirilir. Diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlanarak ortadaki böreğin etrafına dolanır. Kalan yoğurtlu karışım böreğin üzerine dökülür. İstenirse susum ve çörekotu serpilir.
Önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
ellerine sağlık canım.çayın yanında harika bir börek olmuş.
YanıtlaSilçok nefis olmuş canım..ellerine sağlık.of ya tamda karnım acıkmış bayılırım patatesli böreğe:)..
YanıtlaSilsevgilerimle
patatesin her cesidini severim.helede börekteyse nefis olmus canim eline saglik.bene ispanakli yapmistim bayramda.
YanıtlaSilgüzel bir hafta dilerim
ellerine sağlık canım börek harika görünüyor afiyetler olsun.. sevgiler
YanıtlaSilcanım benim merhaba..tatlı bir yorgunluk varda anca geldim nete..
YanıtlaSilözlemişim sebzeyi böreği.etin kokusu yetti valla:))
eline sağlık tabağı kaptım:)
Canım ya hasta hasta geçirmedin umarım bayramı. Börek nefis. Çay ve börek çektirdin canımı. ellerine sağlık...
YanıtlaSil