26 Mart 2008 Çarşamba

PORTAKAL SOSLU KEK


Artık bahar geldi. Eskiler "Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır." derlerdi. Ama bu yıl böyle olmadı maalesef. Ben ki kıştan, yağmurdan, kardan, çamurdan hoşlanmazken ah bir yağmur yağsa diyorum. Bu havalar beni çok korkutuyor:(Allah sonumuzu hayır etsin. Herşey mevsiminde güzel. Umarım kuraklık ve kıtlık olmaz. Aslında amacım size bir kek tarifi vermekti. Ne niyetle oturdum neler söyledim. Evet artık havalar ısındı. Evde 3-4 tane portakal vardı. Baktım kaç zamandır öylece duruyor. Bunlarla ne yapsam diye düşünürken kara kaplı emektar defterimde bir tarif ilişti gözüme. Nerden aldığımı ne zaman yazdığımı hatırlamıyorum. Hemen yapmaya başladım. Mis gibi portakal kokan keklerimiz oldu. Çayın yanında süper oldu. Bu kadar gevezelik yeter. Tarifimize geçelim.

KEK MALZEMELERİ:

  • 3 yumurta
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 paket hamur kabartma tozu

Tüm kek malzemelerini karıştırıp yağlanmış kek kalıbına döküyoruz. Ben küçük borcam kek kalıpları kullandım. Değişik bir sunum oldu. 160 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

SOSU İÇİN MALZEMELER:

  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 5 yemek kaşığı şeker

Sos malzemelerimizi şeker eriyene kadar pişiriyoruz. Soğuyan kekimizin üzerine sosumuzu sıcak olarak döküyoruz. Afiyet, bal, şeker olsun.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

burnuma mis gibi portakal kokusu geldi.yemiş gibi oldum.ellerine sağlık canım...

Fulya dedi ki...

Vallahi ev mis gibi portakal kokmuştur.Eline sağlık.

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık canım bende yapıyorum bundan çok güzel bir tadı var.

akasyakokusu dedi ki...

canım benim bir gördüm valla bir yalandım bir yalandım sorma..iki gündür aç ve susuzum dün dişime dolgu yaptırdımdı.dolgusu düşmüş.
beni cezbetti bu görüntü eline sağlık canım mutlu haftasonların olsun emi..

made in funda dedi ki...

canım buralarda da öyle olmuştu ama kış iki gündür geri geldi buralarda çok sğuk var.kek harika.ben alayım tabağı olmaz mı??

Adsız dedi ki...

Hayırlı geceler hemşerim.Aroması ve kokusuyla nefis bir kek olmuştur eminim.Görüntü muhteşem zaten.Limon ve portakal aromalı keklere bayılıyorum.Sevdiklerinle çoook güzel bir hafta sonu geçirmeni dilerim arkadaşım.Kucak dolusu sevgiler...

Adsız dedi ki...

iyi pazarlar canım..ne demek uzun oldu bende yazıyorum ya işte.uzun uzun ohh içimizi döküyoruz iyide oluyor:))
dişim aynı canım ağrıyor hala niye bilemedim ya dolgusu iyi yapılmıyor suda çayda değse uğunuyorum..zaten koltukta sıka sıka sol kolum uyuştu arada saldım kendimi baygın gibi:))))
ayy bende korkutmayım seni bugün pazar gezelim dolaşalım eğlenelim demi senin daha çok hakkın var buna..bizim veletler kursta az sonra gelirler malum evde işde çok ama belki dışarı çıkarız hava güzel burda..hadi öptüm seni kekten bir dilim daha alayım gideyim..

. dedi ki...

NILÜFERIM HARIKA HARKULADE OLMUS COK BEGENDIM KEKCIGINI.ELLERINE SAGLIK TATLISIM.NE GÜZEL GEZIYORSUNUZ BU ARADA BITANEM IYI GEZMELER SIZE:)))
KALBIN KAR GIBI BEYAZ, GONLUN YILDIZLAR GIBI PARLAK, DUYGULARIN GUNES GIBI SICAK, RUYALARIN AY ISIGI GIBI OLSUN. IYI PAZARLAR

. dedi ki...

AYRIYETTEN DESTEK ICEREN YORUMUN ICIN COK TESEKKÜR EDERIM CANIM BENIM,SEVGILERIMI BIRAKTIM NILÜFERCIGIM KAL SAGLICAKLA.

saniyesultan dedi ki...

merhaba nasılsınız ellerinize sağlık mis gibi komuştur pişerken.